Almanya'da "vakaların düştüğü yerlerde maske çıkaralım" önerisi
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazar, Haziran 13 2021
İnsidans değerlerinin 35’in altında olduğu bölgelerde maske zorunluluğunun kaldırılması gerektiğini belirten FDP’li siyasetçi Wolfgang Kubicki, ayrıca hükümetin koronavirüsle mücadele yönetimi hakkında seçimlerden sonra Federal Meclis’te bir araştırma komisyonu kurulmasını istedi.
ABD’de aşı olanlar için maske zorunluluğu kaldırıldı. Aynı şekilde Danimarka’da sadece metro, tren ve otobüslerde maske zorunluluğu bulunuyor. İsviçre de okullarda ve açık alanlarda maske zorunluluğunu kaldırmayı planlıyor. Almanya’da ise hâlâ okullarda, iş yerlerinde, bazı merkezi caddelerde ve mağazaların içinde maske zorunluğu bulunuyor.
Federal Meclis Başkan Yardımcısı Wolfgang Kubicki (FDP), insidans değerlerinin 35’in altında olduğu yerlerde maske zorunluluğunun ‘Enfeksiyonla Mücadele Yasası’na aykırı olduğunu belirtti. Bild am Sonntag gazetesine konuşan Kubicki, “İnsidansın 35’in altında olduğu bölgelerde vatandaşların anayasal hakkı olan özgür hareket edebilmesini kısıtlayamazsınız. Enfeksiyonla Mücadele Yasası kapsamında maske zorunluğunun özellikle de açık alanlarda kaldırılması gerekir” dedi. Kubicki eyalet hükümetlerine çağrı yaparak, maske zorunluluğu konusunda düzenleme yapmalarını, daha çok bilgilendirici kampanya yapılmasını önerdi.
Hükümetin kullanımı uygun olmayan maskeleri satın almasını, test stratejisini ve salgın nedeniyle yoğun bakım servislerinin kapasitesinin sınırına geldiği yönündeki açıklamalarını da eleştiren Kubicki, bu konuların 26 Eylül’de yapılacak genel seçimlerden sonra Meclis’te araştırılması gerektiğini belirterek, “Bu, araştırma komisyonu kurulacağına ilişkin bir açıklamadır” ifadesini kullandı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine giderken gözaltına alındı2.Bomba Kulis: ''Hakan Fidan görevden alınacak. Yerine kim gelecek?''3.Ufuktaki operasyonun şifreleri AKP'li Tayyar'dan: Başkan yardımcısı sevgilisini kamu kurumuna aldırıyor4.Avrupa'da Barış Boyun suç örgütüne kapamlı operasyon!5.Özel'den Erdoğan'a S-400’ler için: “Tükürdüğünü yalamaya kalkıyor”
6.Geceyarısı gözaltına alınan Gültekin hakkında karar verildi!7.26 şirkete operasyon! Çok sayıda gözaltı var8.İtirafçı, Mehmet Akif Ersoy soruşturmasında Soylu'nun adını da verdi!9.Gökçek mahkeme zoruyla tahliye edildi, şimdi de anahtarları vermiyor!10.Amerika hayali kuranlar şokta: ABD Green Card programını süresiz olarak askıya aldı!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER

Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine...

Bomba Kulis: ''Hakan Fidan görevden alınacak. Yeri...

Ufuktaki operasyonun şifreleri AKP'li Tayyar'dan: ...

Avrupa'da Barış Boyun suç örgütüne kapamlı operasy...

Özel'den Erdoğan'a S-400’ler için: “Tükürdüğünü ya...


