Almanya'da Steinmeier'e "Erdoğan ile açık konuş" çağrısı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Nisan 22 2024
Alman siyasetçiler, Steinmeier'e Ankara'da Erdoğan ile yapacağı görüşmede Türkiye'deki demokrasi ve insan hakları alanlarındaki ihlalleri açıkça dile getirmesi için çağrıda bulundu.

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier yarın üç günlük resmi bir ziyaret için Türkiye'ye gidecek.
Ziyaretine İstanbul'dan başlayacak olan Cumhurbaşkanı Steinmeier burada İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'yla da bir araya gelecek. Salı günü Gaziantep'te depremzedelere ilişkin projelerde incelemelerde bulunacak olan Steinmeier, ziyaretinin son gününde ise Ankara'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ağırlanacak. Steinmeier'in Ankara'daki temasları arasında CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile görüşmeler de yer alıyor.
Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre Steinmeier bu ziyaret ile Türkiye ile Almanya arasında 100 yılı aşkın süredir var olan yakın bağa ve Almanya ile Türkiye arasındaki ilişkileri etkileyen insani bağlantılara verdiği değeri ifade etmek istiyor.
CDU'lu Hardt'tan Steinmeier'e çağrı
Steinmeier'in Türkiye ziyareti öncesinde farklı partilerden siyasetçiler, Almanya Cumhurbaşkanı'nın Erdoğan ile görüşmede insan hakları ve demokrasi alanındaki ihlalleri dile getirmesi için çağrıda bulundu.
Muhalefetteki Hristiyan Demokrat Birlik'ten (CDU) Steinmeier'e Cumhurbaşkanı Erdoğan ile "açıkça konuşma" çağrısı geldi.
Hristiyan Birlik (CDU/CSU) Meclis Grubu Dış Politika Sözcüsü Jürgen Hardt, AFP'ye yaptığı açıklamada Almanya Cumhurbaşkanı'nın Erdoğan ile yapacağı görüşmede eleştiri gerektiren noktalarda açık konuşması gerektiğini ifade etti. Steinmeier'in eski Dışişleri Bakanı olduğuna atıfta bulunan Hardt, Steinmeier'in "artık Almanya'nın baş diplomatı" olmadığını belirterek, "Almanların büyük kısmının Türk siyasetini ve AK Parti'nin Almanya'daki tutumunu yadırgadığını ifade etmesi gerekiyor" dedi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.F-16'ların vurduğu İHA hakkında şok bilgi: Ankara yakınlarına kadar ulaşmış2.Avustralya'daki terör saldırısında ilginç detaylar ortaya çıktı!3.KHK'lılar Ankara'da adeletsizliği haykırdı: Zeytinyağı almak bile terör suçu oldu...4.Esad ve eşi Esma Esad Rusya'da ne yapıyor? Ayrıntılar ortaya çıktı...5.Tayyar fitili ateşledi: Öyle biri var ki, iddialar Mehmet Akif Ersoy'unkinden daha ağır...
6.ABD'de kırmızı alarm: 'Bir dizi bombalı terör saldırısı önlendi'7.Konut sahibi olanlar dikkat! TCMB araştırma sonucu şok sonuç!8.Konya hazır mı?9.Türkiye 'adaletsizlik rekoru' kırdı, AİHM tescil etti: 2 bin 420 kişi için daha hak ihlali kararı10.Mahkeme karar verdi: AKP’li eski milletvekili Hüseyin Kocabıyık hakkında tahliye!

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

ŞERİF ALİ TEKALAN

KADİR GÜRCAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

F-16'ların vurduğu İHA hakkında şok bilgi: Ankara ...

Avustralya'daki terör saldırısında ilginç detaylar...

KHK'lılar Ankara'da adeletsizliği haykırdı: Zeytin...

Esad ve eşi Esma Esad Rusya'da ne yapıyor? Ayrıntı...

Tayyar fitili ateşledi: Öyle biri var ki, iddialar...


