Almanya'da savcılık Puigdemont'nun iadesini istedi
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Salı, Nisan 3 2018
Almanya'da savcılık eski Katalan lider Puigdemont'nun İspanya'ya iadesi için mahkemeye başvurdu.
Katalonya özerk yönetiminin eski başkanı Carles Puigdemont'nun gözaltına alındığı Almanya'nın Schleswig-Holstein eyaletinde Başsavcılığın Katalan politikacının iadesi için Eyalet Yüksek Mahkemesi'ne başvurduğu bildirildi. Savcılık bu süre içinde de Puigdemont'nun tutuklu kalmasını talep etti.
İspanya'da yargı, Puigdemont'yu isyan başlatmakla suçluyor. Puigdemont ise İspanya Yüksek Mahkemesi'nde başvurarak hakkındaki "isyan" ve "kamu gelirlerini kötüye kullandığı suçlamalarına" itiraz etmişti. Puigdemont, Katalonya'nın İspanya'dan bağımsızlığı için 1 Ekim'de yapılan referandumda şiddet olayları meydana gelmediği için "isyan" ile suçlanamayacağını savunuyor.
25 Mart'ta gözaltına alında
Sonbaharda Brüksel'e giden Carles Puigdemont İspanya tarafından çıkartılan yakalama emri doğrultusunda 25 Mart'ta Almanya'nın Schleswig-Holstein eyaletinde gözaltına alınmıştı.
İspanyol yargısının referandumu yasaklamasından ve Katalonya parlamentosunun bağımsızlık kararı almasından sonra Madrid yönetimi yerel hükümeti azlederek Katalonya'yı merkezi hükümete bağlamıştı. Aralık ayındaki yerel seçimlerde ayrılıkçı partiler yeniden çoğunluğu kazanmıştı.
Almanya'da savcılığın Puigdemont'un iade amacıyla tutuklanmasına için yaptığı başvuru Eyalet Yüksek Mahkemesi tarafından yakında karara bağlanması bekleniyor.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Almanya kara kara düşünüyor: 120 bin kamyon/TIR şoförü açığı var!2.Erden Timur tutuklandı!3.Kenya’da gözaltına alınan eğitimci Mustafa Güngör, günler sonra serbest bırakıldı4.Türk askeri Gazze'ye gidecek mi? Trump: Netanyahu ile Türkiye’yi görüşeceğiz5.Erden Timur için tutuklama talebi
6.ABD'den tedirgin eden bilgilendirme: Türkiye'de yaşayan vatandaşlarını deprem için uyardı7.Trump'tan F-35 mesajı: 'Türkiye'ye satabiliriz'8.CHP 38. Olağan Kurultayı ile İstanbul İl Kongresi için mahkemeden yeni karar9.Flaş gelişme: Yeniden ifade vermek için adliyeye giden Ersoy itirafçı mı olacak?10.İran'da sokak eylemleri büyüyor! Halk pahalılık ve enflasyondan şikayetçi

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN








