Almanya'da dev protesto: CDU ve CSU'ya AfD tepkisi
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Şubat 3 2025
Almanya'da CDU/CSU'nun aşırı sağcı AfD'nin desteğiyle göç politikalarını sertleştirme girişimleri protesto edildi. Berlin'de en az 160 bin kişi sokağa döküldü, Köln'de Ren Nehri'ndeki eyleme 350 tekne katıldı.

Almanya'da 23 Şubat'ta yapılacak erken seçimlerde iktidara gelmesi beklenen muhafazakâr Hristiyan Birlik (CDU/CSU) partilerinin göç politikalarının sıkılaştırılmasına ilişkin federal meclis oylamalarında aşırı sağcı Almanya için Alternatif (AfD) partisi ile birlikte hareket etmesi ülke genelinde protestolara yol açtı.
DW Türkçe'nin haberine göre birçok siyasi parti, sivil toplum örgütleri ve insan hakları savunucuları, göç politikalarının sertleştirilmesine karşı mücadele çağrısı yaparken, AfD'nin siyasette etkisini artırmasına karşı kamuoyu duyarlılığı da giderek artıyor.
Emniyet yetkilileri Pazar günü sadece başkent Berlin'de yaklaşık 160 bin kişinin protesto gösterisine katıldığını açıklarken, gösterinin organizatörleri katılım sayısını 250 bin olarak duyurdu. Berlin'de protestocular Reichstag binası önünde toplandı. Kalabalık daha sonra CDU genel merkez binasının önüne yürüdü, CDU ve Merz aleyhine sloganlar atıldı.
Saarbrücken'de düzenlenen gösteriye 15 bin, Kiel'deki gösteriye ise 14 bin civarında kişinin katıldığı bildirildi. Regensburg, Ulm, Potsdam gibi kentlerdeki gösterilere de kalabalık katılım olurken, Köln'de Ren Nehri'nde düzenlenen gösteride 350 tekne yer aldı. Nehirde arka arkaya sıralanan tekneler "Irkçılığa hayır" ve "Demokrasi ve çeşitlilik için" gibi yazılı pankartlar taşıdı.
Merz "AfD ile işbirliği yok" demişti
CDU lideri ve başbakan adayı Friedrich Merz, daha önce AfD ile herhangi bir iş birliği yapmayacaklarını açıklamıştı. Ancak AfD'nin desteğiyle Çarşamba günü federal meclisten geçen önerge, aşırı sağın karar süreçlerindeki etkisini artırdığı gerekçesiyle eleştirilere neden oldu. Kabul edilen önergenin bağlayıcı bir etkisi bulunmamasına rağmen, CDU/CSU'nun AfD'nin desteğiyle hareket etmesi kamuoyunda tepkilere neden oluyor.
CDU/CSU'
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Milletvekili şokta: Erdoğan'ın 1994'teki mal varlığını paylaştı diye...2.Trump'tan kritik açıklama: "Golan Tepeleri'ni İsrail'e verdim"3.Buğra Gökce trajik Mehmet Akif Ersoy karşılaşmasını anlattı: 'Ağlamaya başladı hepimiz etkilendik'4.Muharrem Sarıkaya işten atıldı!: Kameramanı tokatlamıştı!5.Almanya işsizlik yardımını zorlaştırıyor
6.Savaşa hazırlanıyor: Almanya 50 milyar avroluk dev bütçe onayı7.Tutuklandı: Ela Rümeysa Cebeci ifadesinden sonra nezarete alındı!8.Geri dönüyor: İngiltere'den AB ayrılık sürecinde bazı başlıklarda dönüş!9.Soylu'nun 'sağ kolu' da aralarında: 235 emniyet müdürü emekli edildi10.Emekli Erdoğan Saray'da, emekli vatandaş otogarda!

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Milletvekili şokta: Erdoğan'ın 1994'teki mal varlı...

Trump'tan kritik açıklama: "Golan Tepeleri'ni İsra...

Buğra Gökce trajik Mehmet Akif Ersoy karşılaşmasın...

Muharrem Sarıkaya işten atıldı!: Kameramanı tokatl...

Almanya işsizlik yardımını zorlaştırıyor


