"Açık
Kapı Günü" nedeniyle
İslamiyet ve camiler hakkında bilgi edinmek isteyen Almanlar, camileri doldurarak görevlilerden bilgi aldı.
Köln kentindeki
Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (
DİTİB) Genel Merkezinde düzenlenen basın toplantısında konuşan
Berlin Din Hizmetleri Müşaviri ve DİTİB Genel Başkanı Sadi
Arslan, yeni bir cami inşaatının onayını geçen ay aldıklarını hatırlatarak, "Oylama sonucuyla artık zaruret haline gelen cami yapımına bu ay içinde başlamayı düşünüyoruz. Köln'de 2010 yılının ramazan ayına kadar yeni camiyi yetiştirmek için çalışacağız" dedi.
Caminin mimarı olan Paul Böhm, sosyal ve siyasal alanda da iz bırakacak bir yapının mimarı olmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, caminin Köln'de yaşayan tüm Müslümanlara hayırlı olmasını diledi.
Ehrenfeld ilçesi Belediye Başkanı Josef Wirges de, caminin kendi ilçelerinde yapılacak olmasının kendisini heyecanlandırdığını ifade ederek, "Kölnlüler olarak Müslümanlara ne kadar sahip çıktığımızı, Köln'de yapılmak istenen İslam karşıtı gösteriyi engelleyerek gösterdik. Buraya cami yapılınca ilçemiz daha da tanınacak ve tüm dünyadan turistler Dom katedralini ziyaret ettikten sonra bu camiyi de ziyaret edecek. Bu çok güzel bir şey" diye konuştu.
-DİTİB ELEMAN ARIYOR-
Öte yandan DİTİB, yeni hazırladığı bazı projelerin de startını verdi. DİTİB Yönetim Kurulu Üyesi Ayten Kılıçarslan, bunlardan en önemlisinin "Alo Danışma Hattı" olduğunu belirterek, ancak bu konuda
eleman sıkıntısı çektiklerini, bu konuya ilgi duyanların DİTİB'e müracaat etmelerini istedi.
Kılıçarslan, son yıllarda
Almanya'da dikkat çeken konulardan birinin
aile içi şiddet, kadınların, çocukların ve gençlerin mağduriyeti olduğuna işaret ederek, "Aile içi şiddetin dini gerekçeleri bulunmamasına karşın dini sebeplere dayandırılmaya çalışılmasına üzülerek şahit oluyoruz. İnsanımızın daha fazla bilgilendirilmesi amacıyla, DİTİB olarak Almanya çapında
hizmet vermek amacıyla
telefonla danışmanlık hizmeti sunacağız. Bu projeden başta kadınlar olmak üzere çok sayıda insanımızın faydalanmasını umuyoruz" ifadesini kullandı.
1 Kasımda başlanması planlanan proje için iyi derecede
Türkçe ve Almanca bilen, sosyal pedagoji ya da psikoloji bölümü mezunu, İslami temel bilgilere haiz, göç yasası, ikamet yasası, şiddete karşı korunma yasası gibi konularda bilgi ve tecrübeye sahip olanların "www.ditib.de" internet adresine müracaat etmelerini isteyen Kılıçarslan, "Eleman sıkıntısını çözdükten hemen sonra kamuoyuna telefon numaralarını vererek hizmete başlayacağız" dedi.
Kılıçarslan, diğer bir projenin ise
bölge derneklerde yerel düzeyde uyum çalışmalarını hızlandıracak Almanca dil öğrenimini
teşvik edecek, bu konuda bilgilendirme görevi üstlenecek uzmanların yetiştirilmesi olduğunu kaydetti.