Almanya Savunma Bakan: Moldova, Gürcistan ve Baltık ülkeleri tehdit altında
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazar, Aralık 31 2023
ABD’yi eleştiren Almanya Savunma Bakanı, Avrupa yeniden silahlanma sürecini hızlandırmalı açıklamasını yaptı.
SAMANYOLUHABER.COM- MOSKOVA
Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, Welt am Sonntag gazetesine verdiği demeçte, yaklaşan askeri tehditler nedeniyle AB ülkelerinin ordularını yeniden silahlandırma sürecini hızlandırması gerektiğini söyledi.
ABD'nin politikasını eleştirerek Washington'un tüm bu süreçler yaşanırken dikkatini Hint-Pasifik bölgesine verdiğini söyleyen Alman bakan, "Biz Avrupalılar, kendi kıtamızda güvenliğin sağlanmasına daha aktif şekilde katılmalıyız" ifadelerini kullandı.
Rusya'nın Ukrayna'daki çatışma koşullarında birliklerini desteklemek için silah üretimini önemli ölçüde artırdığına dikkat çeken Alman Bakan, hiçbir kanıt sunmadan Rusya'nın Moldova, Gürcistan ve Baltık ülkelerinin güvenliğini tehdit ettiğini, Avrupa'nın yeni askeri meydan okumalarla karşı karşıya kalabileceğini belirtti.
Pistorius, Washington'un Kiev'e yeni finansman konusunda mutabakat sağlayamaması durumunda Avrupa'nın bunu telafi etmesi gerekebileceğini de sözlerine ekledi.
Biden: ABD’nin çatışmanın içine çekilmesi riski var
Bu arada Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik son günlerdeki kapsamlı saldırılarına ilişkin ABD Başkanı Biden’den yorum geldi.
ABD Başkanı Joe Biden, Rusya-Ukrayna çatışmasının NATO'yu, Avrupa'nın güvenliğini ve transatlantik ilişkilerin geleceğini etkilediğini söyledi. Biden, "ABD'nin çatışmanın içine çekilmesi riski gördüğünü" söyledi.
Biden, Kongre’ye Ukrayna'ya yapılacak yardımı onaylama çağrısında bulundu. “Putin'in "bazı NATO üyelerini tehdit ettiğini" savunan Biden, "Diktatörlerin ve otokratların Avrupa'da hukuksuzca ve kaba davranmalarına izin verildiğinde, ABD'nin doğrudan müdahil olma riski artıyor" dedi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine giderken gözaltına alındı2.Bu kez İzmit'e İHA düştü.3.KHK'lıları ilgilendiren önemli haber: AİHM başvuru kriterlerini değiştirdi işte detaylar!4.Geceyarısı gözaltına alınan Gültekin hakkında karar verildi!5.26 şirkete operasyon! Çok sayıda gözaltı var
6.İtirafçı, Mehmet Akif Ersoy soruşturmasında Soylu'nun adını da verdi!7.Kahramanmaraş'ta yürekleri ağızlara getiren deprem!8.Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran hakkındaki suçlamalar belli oldu: 'Geliyorum' dedi9.Amerika hayali kuranlar şokta: ABD Green Card programını süresiz olarak askıya aldı!10.Gökçek mahkeme zoruyla tahliye edildi, şimdi de anahtarları vermiyor!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







