Almanya kendi kendine yapılan testlere onay veriyor
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazar, Şubat 14 2021
Almanya’da mart ayından itibaren isteyen herkes evde hızlı korona testi yapabilecek. Sağlık Bakanlığı’nın konuyla ilgili düzenleme yaptığı belirtildi.
Almanya Mart ayından itibaren isteyen herkesin kendi evinde test yapabileceği testlere onay vermeye hazırlanıyor .
Şu ana kadar hızlı testler sadece sağlık ekibinin kontrolünde yapılıyordu. İnsanların evlerinde kendi yapabileceği 30 ayrı hızlı test ürünüyle ilgili inceleme yapıldığı kaydedildi.
Almanya’da ilaç ve sağlık ürünlerinden sorumlu bakanlığa bağlı birimin başvuruları değerlendirdikten sonra mart ayında ilk onayın verilebileceği belirtildi. Öte yandan Federal Sağlık Bakanı Jens Spahn hızlı testler konusunda temkinli konuştu ve dikkatli olunması gerektiğini belirtti. Kullanılacak testlerin kalitesinin çok önemli olduğunu ifade eden Spahn, aksi halde bunun virüsün yayılması konusunda ters etki yaratabileceğini söyledi. Spahn, yanlış sonuç veren hızlı testler nedeniyle enfekte olmadığını düşünenlerin karantinaya girmeden rahatça dolaşabileceğini ve bunun da virüsün yayılmasına neden olacağını kaydetti.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Buğra Gökce trajik Mehmet Akif Ersoy karşılaşmasını anlattı: 'Ağlamaya başladı hepimiz etkilendik'2.Trump'tan kritik açıklama: "Golan Tepeleri'ni İsrail'e verdim"3.Muharrem Sarıkaya işten atıldı!: Kameramanı tokatlamıştı!4.Almanya işsizlik yardımını zorlaştırıyor5.Tutuklandı: Ela Rümeysa Cebeci ifadesinden sonra nezarete alındı!
6.Savaşa hazırlanıyor: Almanya 50 milyar avroluk dev bütçe onayı7.Zelenskiy'den endişelendiren savaş açıklaması...8.'Soruşturmada 100'e yakın isim var': Kimlerin başı yanacak?9.Seçimin ayak sesleri: YSK Başkanı'nından saraya sürpriz ziyaret10.AB'ye ilticada 'Ruanda modeli': Sığınmacılar Mısır, Fas ve Tunus gibi ülkelere gönderilecek

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Buğra Gökce trajik Mehmet Akif Ersoy karşılaşmasın...

Trump'tan kritik açıklama: "Golan Tepeleri'ni İsra...

Muharrem Sarıkaya işten atıldı!: Kameramanı tokatl...

Almanya işsizlik yardımını zorlaştırıyor

Tutuklandı: Ela Rümeysa Cebeci ifadesinden sonra n...


