Almanya’da yaşayan Türkler şokta: Mal varlığı soruşturması başlatıldı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Mayıs 18 2022
Türkiye’nin, Avrupa’da yaşayanların "banka hesap ve diğer gelirlerini" yaşadıkları ülkeye bildirmelerinin ardından, Almanya dikkatleri üzerine çeken bir adım attı. Türkiye’de mal varlığı soruşturması başlatıldı. Türk vatandaşlarından mal varlığı ile ilgili "tasdikname" isteniyor.
Türkiye'nin “Finansal Hesap Bilgilerinin Otomatik Değişimine İlişkin” anlaşmayı uygulamaya sokmasının ardından, Almanya'dan ilk önemli adım geldi.
Türkiye’nin, yurt dışında ve özellikle Almanya'da yaşayanların maliyesine gönderdiği “hesap ve gelir bilgilerine” ek olarak tartışma yaratmaya müsait bir adım atıldı. Almanya, ülkede yaşayan Türklere mal varlığı soruşturması başlattı. Bu, 65 yıllık göç tarihinde ilk kez görülen bir durum.
Sözcü'den Ali Gülen'in haberine göre; Almanya'da vergi mükellefi olup da Türkiye'de uzun süre kalan, emlak alımı ya da başka nedenle Türkiye'de adresi görünen veya yeni gelip de vergi dairesi ile işi olanlara gönderilen “Tasdikname” adlı formda, “Almanya dışında elde edilen vergiye tabi tüm gelirlerin” beyan edilmesi isteniyor.

BU DURUM KİMİ ETKİLEYECEK?
Türkiye'nin, banka hesap ve mali durumla ilgili bilgi paylaşımı kararının ardından, Bavyera eyaletinde ilk olarak başlatılan uygulama hemen hemen herkesi etkileyecek.
Kitlesel halde mektupların gelmesi beklenmiyor ama bir işlem, şüphe ya da vergi araştırmasına göre bu bilgiler talep edilecek. İki ülkenin karşılıklı kararları şu 4 durumdaki herkesi etkileyecek;
1) TÜRKİYE'DE HESABI, EVİ OLAN: Almanya'da yaşayan ve Türkiye'de, banka hesabı, altın hesabı, başka türlü geliri olan herkesin bilgileri, Alman maliyesi ile paylaşılacak. Bunun için vatandaşlık şartı bulunmuyor ve bu Türkiye'nin imzaladığı “bilgi paylaşımı” ile yapılıyor. Halen, her gün onlarca kişiye Türkiye'nin bildirimi sonucunda Alman maliyesinden yazı geliyor.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine giderken gözaltına alındı2.Bu kez İzmit'e İHA düştü.3.KHK'lıları ilgilendiren önemli haber: AİHM başvuru kriterlerini değiştirdi işte detaylar!4.Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran hakkındaki suçlamalar belli oldu: 'Geliyorum' dedi5.Kahramanmaraş'ta yürekleri ağızlara getiren deprem!
6.Geceyarısı gözaltına alınan Gültekin hakkında karar verildi!7.26 şirkete operasyon! Çok sayıda gözaltı var8.İtirafçı, Mehmet Akif Ersoy soruşturmasında Soylu'nun adını da verdi!9.Amerika hayali kuranlar şokta: ABD Green Card programını süresiz olarak askıya aldı!10.Uyuşturucu soruşturması Fenerbahçe'ye uzandı: Sadettin Saran ifade veriyor evinde arama var

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







