Almanya Başbakanı Merkel'den Diyanet İşleri Almanya teşkilatına tepki
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cumartesi, Haziran 17 2017
Cumartesi günü Müslümanların radikal İslamcı teröre karşı Köln’de düzenlemeye hazırlandığı protesto yürüyüşü öncesinde, gösteriye katılmama kararı alan DİTİB’e eleştiriler yağıyor.
Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'nin (DİTİB) Köln’de “Bizimle değil” başlığıyla yapılacak barış yürüyüşüne katılmama kararına Başbakan Angela Merkel’den tepki geldi. Merkel, sözcüsü aracılığıyla yaptığı açıklamada Almanya’daki Müslüman cemaatlerin en büyük çatı örgütü olan DİTİB’in gösteriye katılmamasının “yazık” olduğunu belirterek hayal kırıklığını dile getirdi. Gösteriye tüm Müslüman derneklerin katılmasından memnun olacağını söyleyen Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maizière de planlanan barış yürüyüşünün “Müslümanların terör ve teröristlerin dinlerini kötü amaçla kullanması ile hiçbir bağlarının olmadığı yönünde topluma önemli bir işaret” olacağını kaydetti.
10 bine yakın kişinin katılması bekleniyor
Barış yürüyüşüne Almanya’nın dört bir yanından Müslümanların katılması bekleniyor. Organizatörlerin polise verdiği bilgiye göre, 10 bine yakın katılımcı olabileceğinden yola çıkılıyor. Aralarında siyasi partiler, sendikalar, sosyal yardım kuruluşları ve kilise gruplarının da bulunduğu çok sayıda kurum yürüyüşe destek verirken, birçok siyasetçi, sanatçı ve bilim insanı da çağrı metnine imza attı.
DİTİB yetkilileri gösteriye katılmama sebeplerinden biri olarak, Ramazan’da oruçlu insanlardan güneş altında saatlerce gösteri yapılmasını talep etmenin makul olmamasını gösterdi. DİTİB’den yapılan açıklamada ayrıca bu talebin özel olarak Müslümanlara yöneltilmesinin onları damgaladığı, uluslararası terörü Müslümanlara, onların cemaat ve camilerine indirgeyerek yanlış bir mesaj verdiği bildirildi.
"DİTİB en çok kendine ve üyelerine zarar veriyor"
Federal Göç, Mülteci ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Aydan Özoğuz da, DİTİB'in kararını eleştirdi. Bakan Özoğuz Funke Medya Grubu’na verdiği demeçte ‘DİTİB’in tek başına kalmakla inandırıcılığını daha da yitirme tehlikesiyle karşı karşıya geldiğini’ söyledi. Özoğuz, DİTİB'in eleştirilerinin en çok kendine ve üye
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Ufuktaki operasyonun şifreleri AKP'li Tayyar'dan: Başkan yardımcısı sevgilisini kamu kurumuna aldırıyor2.Bomba Kulis: ''Hakan Fidan görevden alınacak. Yerine kim gelecek?''3.Habertürk'ün eski GYY Veyis Ateş adliyeden uyuşturucu testine gönderildi!4.Süper ligde top koşturan futbolcuya silahlı saldırı: Durumu kritik!5.Avrupa'da Barış Boyun suç örgütüne kapamlı operasyon!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







