Alman vekiller harekete geçti: Türkiye’ye karşı silah ambargosu teklifi
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cumartesi, Kasım 21 2020
Almanya'da muhalefetteki Yeşiller ile Sol Parti, insan hakları ihlalleri, Doğu Akdeniz, gerekçelerini öne sürerek Türkiye'ye silah ambargosu uygulanması için meclise teklif sundu.
Almanya'da muhalefetteki Yeşiller ve Sol Parti, Avrupa ile Türkiye arasında yaşanan Suriye, Libya, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs gerilimlerini gerekçe göstererek Türkiye'ye yönelik silah ambargosu kararı alınması için meclise birer teklif sundu.
Sol Parti’nin hazırladığı ve “Türkiye’ye silah yok” başlıklı teklif bu hafta Federal Meclis’e gönderildi. Önümüzdeki hafta da meclis gündemine alınması bekleniyor. Her iki partinin çoğunluğu sağlamaları zor olsa da, sunulan tekliflerle konu Federal Meclis’in gündemine taşınmış oldu.
Sol Parti’nin hazırladığı ve meclise önceki gün gönderilen teklifte, Ankara’nın modern silah sistemlerine sahip olmak istediği, geniş ve bağımsız bir askeri endüstri inşaa etmeyi hedeflediği, kara, hava ve deniz kuvvetlerinin ihtiyacı olan büyük cihazların imalatı ile savaş tankı, uçağı, orta menzilli füze, insansız hava aracı (İHA) ve denizaltı üretim kapasitesini genişletmeyi amaçladığı vurgulanıyor.
9 YILDA 33 ASKERİ İHRACAT
DW Türkçe’nin aktardığı teklifte, federal hükümetin onayladığı askeri ihracat izinleri sayesinde Alman şirketlerin Türkiye’ye 12 milyon 800 bin euro değerinde parça ve donanım sattığını ve bu sayede Türkiye’nin bir İHA donanması kurduğu belirtiyor. 2009-2018 yılları arasında verilen 33 satış onayı ile yollanan malzemelerin askeri İHA donanımında kullanılan türden olduğu savunuluyor. Sol Parti, teklifinde “Ankara’nın Türkiye’nin güneydoğusunda Kürtlere yönelik yürüttüğü savaşta, Irak ve Suriye’nin kuzeyinde ve Libya’da askeri İHA’lar kullandığını kaydedip aynı şekilde Dağlık Karabağ’da da Türk askeri İHA’ların görev aldığına dair raporlar bulunduğunu” öne sürüyor.
GAZ FAALİYETLERİNE DİKKAT ÇEKTİLER
Sol Parti’nin hazırladığı teklifte, özellikle yaz aylarında Yunanistan-Türkiye ve Güne
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine giderken gözaltına alındı2.Bu kez İzmit'e İHA düştü.3.Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran hakkındaki suçlamalar belli oldu: 'Geliyorum' dedi4.KHK'lıları ilgilendiren önemli haber: AİHM başvuru kriterlerini değiştirdi işte detaylar!5.Kahramanmaraş'ta yürekleri ağızlara getiren deprem!
6.Geceyarısı gözaltına alınan Gültekin hakkında karar verildi!7.Amerika hayali kuranlar şokta: ABD Green Card programını süresiz olarak askıya aldı!8.Uyuşturucu soruşturması Fenerbahçe'ye uzandı: Sadettin Saran ifade veriyor evinde arama var9.26 şirkete operasyon! Çok sayıda gözaltı var10.İçişleri Bakanlığı açıkladı: İzmit'te düşen İHA Rusya'ya ait

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







