Alman siyasetçiler arasında saç boyama polemiği


STUTTGART (CİHAN)- Baden-Württemberg (BW) Eyalet Meclisi CDU Grup Başkanı Guido Wolf'un saçları tartışma konusu oldu.

BW Eyalet Meclisi SPD Grup Başkanı Claus Schmiedel, partisinin bir toplantısında Wolf'a ait eski resimleri kürsüden gösterdi ve Wolf'un saçlarını boyadığını iddia etti. Schmiedel, "Sayın Wolf siyasi pozisyonunu sürekli değiştirdiği gibi saçlarını da değiştiriyor. Resimlerde görüldüğü gibi kendisi bir oyuncu, ancak iyi bir oyuncu değil. Çünkü saçları gibi kendisi de gerçek değil." dedi.

Schmiedel'in bu sözlerini yaklaşık 450 partili kahkaha ile alkışladı. Konuyla ilgili gazetecilerin sorularını cevaplayan Guido Wolf ise saçlarını boyamadığını, saç beyazlarını düzenleyici saç kremi kullandığını açıkladı. Wolf, "Ben ekolojik duyarlılığı yüksek olan biriyim, dolayısıyla boya kullanmıyorum. Sayın Schmiedel kendini güzellik uzmanı ilan ettiyse, bu kulvarda kendisiyle yarışamayacağımı belirtmek isterim." ifadelerini kullandı. Siyasilerin kişisel saldırılarına alışık olmayan Alman medyası ise konuyu uzmanlara sordu.

Tübingen Üniversitesi Siyaset Bilimi Profesörü Dr. Hans-Georg Wehling, Wolf'un saçları ile dalga geçilmesini korkuya bağladı. Wehling, "Uzun süre meclis başkanı olarak görev yapan Wolf birçok kişinin sempatisini kazandı. İyi bir karakter örneği gösteren Wolf anketlere göre 2016 yılından itibaren BW'in yeni başbakanı olacak. Bu da SPD de tedirginlik ve korku yaratmış olmalı." diye konuştu.

Hohenheim Üniversitesi İletişim Profesörü Dr. Frank Brettschneider ise dikkat çekmek isteyen insanların kişisel saldırılarda bulunduğunu açıkladı. Brettschneider, "Kişisel saldırılar partinin tabanını ve fanatiklerini zevklendirir. Ancak partiye oy vermeyi düşünen sempatizanlar da ters tepebilir. Wolf'un saçlarını boyayıp boyamaması kendisinin özelidir. Dolayısıyla bu konunun rakip bir partinin toplantısında gündeme gelmesi doğru değildir." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Alman siyasetçiler arasında saç boyama polemiği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER