Alman mahkemesinden Türkiye'de katarakt ameliyatı kararı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Salı, Ocak 9 2024
Almanya'da mahkeme, Türkiye tatilinde katarakt ameliyatı olan hastanın 1600 euroluk ameliyat masrafının sağlık sigortasınca ödenmemesinin yasal olduğuna hükmetti.
Almanya'da Aşağı Saksonya-Bremen Eyalet Sosyal Mahkemesi, yurt dışında yapılan katarakt ameliyatının acil cerrahi müdahale olarak kabul edilemeyeceğine ve dolayısıyla genel sağlık sigortasına faturalandırılamayacağına hükmetti. Mahkeme, Türkiye'de özel bir klinikte katarakt ameliyatı olan davacının 1600 euroluk ameliyat masrafını sağlık sigortası kurumunun üstlenmesi talebini reddetti.
DW Türkçe'nin haberine göre mahkeme, davacının özel bir klinikte ameliyat olduğunu hatırlatarak genel sağlık sigortasından yararlanma hakkının her halükarda söz konusu olamayacağını hatırlattı. Kararda bundan bağımsız olarak davacının Türkiye tatili sırasında katarakt nedeniyle acil müdahale gerektirecek bir sorun yaşamadığı da belirtildi.
Kararın gerekçesinde Türkiye'deki doktorun hastada yaşına bağlı olarak katarakt tespit ettiği, hastanın görme yeteneğinde ani bir kötüleşme sebebiyle acil bir operasyon yapılması gibi bir teşhiste bulunmadığı vurgulandı.
Aşağı Saksonya eyaletinde yaşayan Türkiye kökenli davacıya 2015 yılında katarakt başlangıcı teşhisi konulmuştu. 2019 yılında Türkiye tatili sırasında özel bir klinikte katarakt ameliyatı olmuş ve 1600 euroluk faturayı genel sağlık sigortasının ödemesini talep etmişti. Ancak hem genel sağlık sigortası, hem de yurt dışına çıktığı için yaptırdığı özel sağlık sigortası faturayı ödemeyi reddetmişti.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Süper ligde top koşturan futbolcuya silahlı saldırı: Durumu kritik!2.AB'ye ilticada 'Ruanda modeli': Sığınmacılar Mısır, Fas ve Tunus gibi ülkelere gönderilecek3.Habertürk'ün eski GYY Veyis Ateş adliyeden uyuşturucu testine gönderildi!4.'Soruşturmada 100'e yakın isim var': Kimlerin başı yanacak?5.Zelenskiy'den endişelendiren savaş açıklaması...
6.MSB'den İHA savunması: Neden Türkiye'nin göbeğine gelene kadar düşürülmedi?7.Bomba Kulis: ''Hakan Fidan görevden alınacak. Yerine kim gelecek?''8.Dünyanın en pahalı şehirleri açıklandı: İstanbul'un listedeki sırası dikkat çekici9.Zehra Kınık'a ödül gibi ceza10.Ufuktaki operasyonun şifreleri AKP'li Tayyar'dan: Başkan yardımcısı sevgilisini kamu kurumuna aldırıyor

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER

Süper ligde top koşturan futbolcuya silahlı saldır...

AB'ye ilticada 'Ruanda modeli': Sığınmacılar Mısır...

Habertürk'ün eski GYY Veyis Ateş adliyeden uyuştur...

'Soruşturmada 100'e yakın isim var': Kimlerin başı...

Zelenskiy'den endişelendiren savaş açıklaması...


