Lufthansa'nın 650 bin müşterisi hâlâ bilet iadesi için bekliyor
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cumartesi, Ekim 10 2020
Alman havayolu şirketi Lufthansa, salgın sebebiyle iptal edilen uçuşlardan dolayı 650 bin müşterisinin ücret iadesi için beklediğini açıkladı. Şirket şu ana kadar yeni tip Koronavirüs (Covid-19) ile ilgili 7,3 milyon bilet için 3,2 milyar euro ücret iadesinde bulundu.
Yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınından en fazla zarar gören sektörlerin başında havacılık geliyor. Mart itibarıyla uçuşların büyük oranda durmasıyla planlanan birçok sefer yapılamadı, yolcular mağdur oldu.
Havayolu şirketleri, Covid-19 sebebiyle oluşan mağduriyetleri gidermeye başladı. Türkiye’deki havayolları henüz ödemeye başlamazken, Almanya'nın bayrak taşıyıcı şirketi Lufthansa grubu müşterilerine ücret iadesi yapmaya devam ediyor.
Şirket bugüne kadar 7,3 milyon bilet için 3,2 milyar euro iade işlemi yaptı. Ancak hâlâ 650 bin müşteri ücret iadesi için bekliyor.
SAATTE 1.700 BİLET BEDELİ İADE EDİLİYOR
Havayolundan yapılan açıklamaya göre , geri ödeme için kalan müracaatlar işleme koymak biraz zaman alacak. Çünkü şirket bu işe ayırdığı personel ile saatte yaklaşık 1.700 geri ödeme müracaatını sonuçlandırıyor. Şirket ayrıca iade için müşterilerine 300 milyon euro daha ödeyecek.
Lufthansa, Covid-19 salgını sebebiyle neredeyse iflas etme noktasına gelmişti. Alman hükümeti, 9 milyar euroluk kurtarma paketi sağlayarak şirketi iflastan kurtarmıştı.
Lufthansa çatısı altında Lufthansa, Swiss, Austrian Airlines, Brussels Airlines ve Eurowings şirketleri yer alıyor.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine giderken gözaltına alındı2.Bu kez İzmit'e İHA düştü.3.KHK'lıları ilgilendiren önemli haber: AİHM başvuru kriterlerini değiştirdi işte detaylar!4.Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran hakkındaki suçlamalar belli oldu: 'Geliyorum' dedi5.Kahramanmaraş'ta yürekleri ağızlara getiren deprem!
6.Geceyarısı gözaltına alınan Gültekin hakkında karar verildi!7.Amerika hayali kuranlar şokta: ABD Green Card programını süresiz olarak askıya aldı!8.26 şirkete operasyon! Çok sayıda gözaltı var9.Uyuşturucu soruşturması Fenerbahçe'ye uzandı: Sadettin Saran ifade veriyor evinde arama var10.İçişleri Bakanlığı açıkladı: İzmit'te düşen İHA Rusya'ya ait

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







