Alman Eyalet Başbakanı: Teröristler mültecilerle gelmiyor


Paris'teki terör saldırısı Almanya'da gündemi belirlemeye devam ediyor. Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Başbakanı Hannelore Kraft, WDR'e verdiği demeçte IŞİD teröristlerinin mültecilerin içine sızarak geldikleri iddiasonon doğru olmadığını söyledi.

Bu militanların mülteci gibi Almanya'ya gelmelerine gerek olmadığını da ifade eden Kraft, bunların zaten buradaki yapıyı çok iyi bildiklerine vurgu yaptı. Başbakan bundan böyle Avrupa Birliği (AB) sınırlarının daha sıkı kontrol edileceğini ve buna ek olarak polis ve anayasayı koruma teşkilatlarının (istihbarat) yeni personel alımlarıyla güçlendirileceğini ifade etti.

KRV Anayasayı Koruma Teşkilatı Başkanı Burkhard von Freier'de Başbakan Kraft'ı destekleyerek ellerinde teröristlerin mültecilerle birlikte geldiklerine dair hiç bir türlü ipucunun olmadığını söyledi.

KRAFT SÖZ VERDİ, AİLELERİ DE GELECEK

Diğer taraftan KRV Adalet Bakanı Thomas Kutschaty de bu konuda işlenen suçların kayıtlarına atıfta bulunarak kamuoyunu rahatlattı. Kutschaty meclis adalet komisyonuna verdiği raporda gelen mültecilerin suç işleme oranlarının yok denecek kadar düşük olduğunu kaydetti.

Başbakan Kraft Suriyeli mültecilerin ailelerini getirmeleri tartışmalarına da değindi. Bu konuda Başbakan kesin bir dil kullanarak, "Erkekler buraya gelebilecek ama kadın ve çocuklar savaş bölgesinde kalacaklar. Böyle bir şey olabilir mi? Böyle bir şey ben varken mümkün olamaz." şeklinde konuştuEyalet-Basbakani-Teroristler-multecilerle-gelmiyor-1944158.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Alman Eyalet Başbakanı: Teröristler mültecilerle gelmiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER