MİT'in yurt dışına adam kaçırmasına almanya hükümetinden tepki
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Temmuz 1 2021
Eğitimci Orhan İnandı’nın kaçırılmasıyla ilgili Alman hükumetine soru önergesi veren Andre Hahn’a, Dışişleri Bakanlığı AB’den Sorumlu Devlet Bakanı Michael Roth cevap verdi.
Almanya Federal Milletvekili ve Federal Meclis Orta Asya Dostluk Grubu Başkan Vekili Andre Hahn da (Sol Parti), Orhan İnandı’nın kaçırılmasıyla ilgili hükumete soru önergesi verdi.
Hahn önergesinde, Fethullah Gülen’in yeğeni Selahattin Gülen’in Kenya’dan kaçırılıp Türkiye’ye götürülmesi de göz önünde bulundurularak “Almanya’da da bu tehlike söz konusu olabilir mi” diye sordu. Soru önergesine, Dışişleri Bakanlığı AB’den Sorumlu Devlet Bakanı Michael Roth cevap verdi.
Alman hükumetinin 3 Haziran 2021 tarihinde Kırgız hükümetine Orhan İnandı’nın kaybolmasına ilişkin konuyu sorduğunu ve olayın açıklığa kavuşması için çağrıda bulunduğunu ifade eden Roth, “Soruda ifade olunan olası tehlikelere -Almanya’da da kaçırılma ihtimalinin olup olmadığı hususu- ilişkin bir bilgi hükümette mevcut olmayıp, bu konuda herhangi bir bilginin olması durumunda ilgili güvenlik birimleri yasal sorumlulukları ve yetkileri kapsamında konuyu ciddiyetle takip edecektir.” dedi.
YASAL OLARAK MÜMKÜN DEĞİL!
Almanya’da bir insanın kaçırılıp Türkiye’ye teslim edilmesinin yasal olarak mümkün olmadığını belirten Roht, “Üçüncü ülkelerin Gülen Hareketi destekçilerini Türkiye’nin isteği doğrultusunda kendi topraklarında gözaltına almasını desteklediği veya hoş gördüğü iddia edilen davalar, Almanya’da yasal olarak mümkün değil” ifadelerini kullandı.
Bişkek’teki Sapat Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Orhan İnandı, Hakan Fidan’ın başında olduğu Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından kaçırıldı. Bişkek Türk Büyükelçiliği’nde tutulduğu iddia edilen İnandı’dan 31 Mayıs akşamından bu yana haber alınamıyor.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine giderken gözaltına alındı2.Bu kez İzmit'e İHA düştü.3.KHK'lıları ilgilendiren önemli haber: AİHM başvuru kriterlerini değiştirdi işte detaylar!4.Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran hakkındaki suçlamalar belli oldu: 'Geliyorum' dedi5.Kahramanmaraş'ta yürekleri ağızlara getiren deprem!
6.Geceyarısı gözaltına alınan Gültekin hakkında karar verildi!7.Amerika hayali kuranlar şokta: ABD Green Card programını süresiz olarak askıya aldı!8.26 şirkete operasyon! Çok sayıda gözaltı var9.Uyuşturucu soruşturması Fenerbahçe'ye uzandı: Sadettin Saran ifade veriyor evinde arama var10.İçişleri Bakanlığı açıkladı: İzmit'te düşen İHA Rusya'ya ait

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







