Alman Bakan'dan şok suçlama: 'Covid-19’un yarısı Türkiye’den geldi'
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazar, Mayıs 23 2021
Alman Sağlık Bakanı Jens Spahn, "Türkiye, yüksek enfeksiyon bölgesi, açılım yok. Akraba ziyaretine veya tatile Türkiye'de gidenleri, dönüşte sınırda kontrol edeceğiz. Geçen yıl corona onlar yüzünden yüzde 50 arttı. Türkiye ile test- karantina anlaşması yapacağız" dedi.
Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, corona virüsü ile ilgili çeşitli medya kuruluşlarıyla bilgilendirme toplantıları yaptı.
Spahn, geçen yıl corona virüsü vakalarının yüzde 50'sinin Türkiye'den ve Balkan ülkelerine gidenlerden geldiğini belirterek, “Bu yıl da test ve karantina mecburiyeti olacak” diye konuştu. Bu mecburiyet, Almanya ile AB'nin onayladığı aşıları yaptıranlara geçerli değil. Çin aşısı AB'de henüz onaylanmadığı için, bunu yaptıranlar, Almanya'ya gelme durumu olursa, yine test ve karantina yükümlülüğüne tabi olacak.
Başta ülkenin çok okunan tabloid gazetesi Bild olmak üzere, birçok yayına açıklama yapan Spahn, Almanya'da bu hafta sonundan itibaren normalleşmenin başlayacağını belirtti ve “İki – üç hafta içerisinde, bazı küçük bölgeler dışında yasaklar kalkacak” diye konuştu.
“ALMANYA’DA YÜZDE 50 ARTIRDILAR”
Türkiye'nin risk bölgesi olmaktan çıkarılmadığını belirten ve yüksek enfeksiyon bölgesi olduğunu vurgulayan Spahn, “Geçen yıl, ikinci dalga yaz tatilinden sonra başlamıştı” hatırlatması üzerine, “Evet, geçen yazdan öğrendik. Geçen yıl, Türkiye'deki akraba ve aile ziyaretleri ile Balkanlara gidenler yüzünden ülkemizde yüzde 50 oranında fazla vaka görüldü. Bu yıl engellememiz lazım” dedi.
Bu sözler, Almanya’da yaşayan Türklerle, zorunlu hal nedeniyle Almanya’ya vize alıp gelebilecekleri kapsıyor. Türkiye’ye ve Türk vatandaşlarına seyahat ve turizm için uygulanan vize yasağının şimdilik devam edeceği de bir anlamda teyit edildi.
Sağlık Bakanı, Bild Gazetesi’nin “Akraba ziyaretlerine bir yasak mı gelecek?” sorusuna ise, “Hayır ama Türkiye ile bu yıl daha erkenden, gidiş-gelişler için bir test ve karantina anlaşması yapmak istiyoruz. Ve bu test mecburiyeti, Almanya tarafından geçen y
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine giderken gözaltına alındı2.Bu kez İzmit'e İHA düştü.3.KHK'lıları ilgilendiren önemli haber: AİHM başvuru kriterlerini değiştirdi işte detaylar!4.Geceyarısı gözaltına alınan Gültekin hakkında karar verildi!5.26 şirkete operasyon! Çok sayıda gözaltı var
6.İtirafçı, Mehmet Akif Ersoy soruşturmasında Soylu'nun adını da verdi!7.Kahramanmaraş'ta yürekleri ağızlara getiren deprem!8.Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran hakkındaki suçlamalar belli oldu: 'Geliyorum' dedi9.Amerika hayali kuranlar şokta: ABD Green Card programını süresiz olarak askıya aldı!10.Gökçek mahkeme zoruyla tahliye edildi, şimdi de anahtarları vermiyor!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







