Alman bakan: İslam din dersi eğitimi radikalleşmeye karşı önemli


Almanya'nın Aşağı Saksonya Eyaleti Eğitim Bakanı Frauke Heiligenstadt, radikalleşmeye karşı okulların uyarı görevi yapmasını istedi. İslam din dersi eğitimin İslam'ı suistimal ederek gençleri radikalleştiren akımlara karşı önemli olduğunu söyleyen Heiligenstadt, "Okullarımızda şu anda 30 İslam din dersi öğretmeni görev yapıyor." dedi.

Aşağı Saksonya Eğitim Bakanı Frauke Heiligenstadt 'Selefi gibi radikal gruplara ve İslam düşmanlığına kaşı okul ne yapabilir' adı altında düzenlenen programda yaptığı konuşmada, "Radikalleşmeye karşı okullar uyarı görevi yapmalı" dedi. Radikal düşüncelerle en iyi şekilde mücadele etmek için İslam din dersinin önemli olduğuna dikkat çeken Heiligenstadt, "Okullarımızda şu anda 30 İslam din dersi öğretmeni görev yapıyor. 2012 yılından beri okullarda giderek gelişen İslam din dersi, Selefi düşüncelere karşı çok iyi bir çalışma yapıyor." dedi.

Heiligenstadt federal hükümete de tam gün okulların artması ve modernleşmesi için program hazırlaması çağrısı yaptı. Bakan DPA'ya yaptığı açıklamada tam gün okulların modernleşme kapsamında dijital altyapı ve modern kafeteryalar ve gruplar için yeterince toplantı salonları yapılmasını istedi. Tam gün okulların mülteci çocuklarını uyumu içinde anahtar rolü oynadığına dikkat çeken Heiligenstadt, "Onun için federal hükümetin 'tam gün eğitim programı'ndan geri çekilmesi çok büyük bir hata." dedi.

Federal hükümet ile eyaletler arasında eğitim alanında ortaklık yasağını da eleştiren Heiligenstadt, "Ortaklık yasağı şu anda Almanya'da en büyük eğitim politikası hatası ve biran önce kalkmalı." şeklinde konuştu.

Bakan, eyalet olarak bu yıl eğitime 300 milyon Euro yatırım yapıldığını, önümüzdeki yıl 1,4 milyar Euro'ya ihtiyaç duyulduğunu, ancak eyaletin bunu tek başına karşılamasının mümkün olmadığı belirtti.

İslam Bilimci Michael Kiefer ise yaptığı açıklamada bugün okullarda verilen İslam din dersi eğitiminin önlem olarak küçümsenemeyeceğine dikkat çekti ve "Öğrenciler derste Kur'an'ın içeriğini olduğu gibi anlıyor ve o şekilde düşünüyor. Selefiler gibi değil." dedi.

Sosyal İşler Bakanlığı Göçmen Uzmanı Hans-Joachim Heuer ise toplantıda radikalleşen çocuk ve gençlerin ilk olarak anneleri tarafından fark edildiğini, radikalleşmeye karşı bir yıl önce başlatılan mücadele merkezinin bu konuda başarılı olduğunu söyledi. Heuer, "40 radikalleşme olayına karşı sosyal işler bakanlığı ile Müslüman dernekleri birlikte mücadele veriyor." açıklamasını yaptı. CİHAN
<< Önceki Haber Alman bakan: İslam din dersi eğitimi radikalleşmeye karşı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER