Albayrak-Soylu arasında yeni gerginlik: MASAK telefon dinleme izni istiyor
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Haziran 7 2019
Türkiye'de Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Emnyet ve Jandarma gibi adli kolluk güçlerinde olan dinleme yetkisini Berat Albayrak'ın yönettiği Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) da istiyor.
T24.com'dan Tolga Şardan'ın bugünkü yazısında ilginç bir bilgiye yer verdi. Türkiye’nin son dönemde S-400 – Suriye – F -35 konularında ABD ile yaşadığı krizlerin arefesinde MASAK'tan ilginç bir talep geldi. Damat Berat Albayrak'ın yönettiği Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı çalışan MASAK “telefon dinleme ve takip yetkisi” istiyor.
MASAK’ın bu yetkiyi almak istemesindeki temel gerekçenin terörizmin finansmanının önlenmesi ve terörist grupların faaliyetlerinin izlenmesi olduğu ifade ediliyor.
Bilindiği gibi, yasal olarak ülke genelinde telefon iletişiminin takibi ile dinlemesi, istihbarat ve devlet güvenliği açısından MİT ve Emniyet İstihbaratı’nda.
Adli kolluk yani, suç ve suçluyla mücadele konusunda ise yine Emniyet ile Jandarma’da.
Şimdi MASAK bu sisteme dahil olmak istiyor.
Halen bu uygulamayı yapan kurumlar, MASAK’ın talebine olumsuz yaklaşıyor. Ama MASAK da bu konuda ısrarcı.
PEKİ NEDEN ÖNEMLİ
Bu tür İstihbarat faaliyetleri birincisi dışa bakan yönü ile önemli. Çünkü ABD ile yaşanacak krizin arefesinde Türkiye'deki para hareketleri çok önemli . ABD'nin kontrolündeki
Financial Action Task Force’un (FATF) yani Mali Eylem Görev Gücü Türkiye'deki para hareketlerini mercek altına almış durumda . Bir önceki denetimle ilgili hazırlanan olumsuz rapor nedeniyle Türkiye, neredeyse gri listeye girecekti.
Ancak, acilen yapılan yasal düzenlemelerle Türkiye, “olası şüpheliler” listesine girmekten son anda kurtuldu.
Şimdi Ankara’daki genel beklenti, Türkiye’nin son dönemde S-400 – Suriye – F -35 konularında ABD ile yaşadığı krizlerin havasının F
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine giderken gözaltına alındı2.Bu kez İzmit'e İHA düştü.3.Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran hakkındaki suçlamalar belli oldu: 'Geliyorum' dedi4.KHK'lıları ilgilendiren önemli haber: AİHM başvuru kriterlerini değiştirdi işte detaylar!5.Kahramanmaraş'ta yürekleri ağızlara getiren deprem!
6.Geceyarısı gözaltına alınan Gültekin hakkında karar verildi!7.Amerika hayali kuranlar şokta: ABD Green Card programını süresiz olarak askıya aldı!8.Uyuşturucu soruşturması Fenerbahçe'ye uzandı: Sadettin Saran ifade veriyor evinde arama var9.26 şirkete operasyon! Çok sayıda gözaltı var10.İçişleri Bakanlığı açıkladı: İzmit'te düşen İHA Rusya'ya ait

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







