Akşener'den seçim manifestosu: Seçilirsem parlamenter sisteme geçeceğiz
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Mayıs 14 2018
İYİ Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, partisinin yol haritasını açıkladı. Cumhurbaşkanlığı adaylığı için gerekli 100 bin imzanın 6 saatte toplandığını söyleyen Akşener, "Parlamenter sisteme dönüş için bir geçiş süreci planlamaktayız" dedi.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, cumhurbaşkanlığı seçim çalışmalarını Ankara’dan başlattı. Milletin yeniden büyük bir değişime ihtiyaç duyduğunu belirten Akşener, İYİ Parti olarak bu ihtiyacın farkında olduklarını söyledi.
İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, seçim manifestosunu bugün Ankara Congresium Kongre Merkezi’nde düzenlenen kitlesel toplantıyla kamuoyuna duyurdu. Serkan Alan’ın Gazete Duvar‘da yayınlanan haberine göre, toplantıda, Parti Sözcüsü Aytun Çıray’ın açılış konuşmasının ardından illere canlı yayınla bağlanılarak, programa katılamayanların selamları alındı. Canlı bağlantıların ardından Meral Akşener’in hayatını anlatan bir tanıtım videosu gösterildi.
Daha sonra Akşener kürsüye gelerek, seçim manifestosunu açıkladı. Akşener’in konuşması özetle şöyle:
ARTIK YORGUN VE YIPRANMIŞ DEFTERİN KAPANMA ZAMANI
Cumhurbaşkanlığına karar verirken, bir düşüncem vardı. Devlet ile millet arasında uçurumu kaldırmak vardı. Gittikçe artarak hırpalan insanlarımıza yalnız değilsiniz diyoruz. Ben bugün sizlere 16 yılını yaşamakta olan iktidarı eleştirmek için konuşmayacağım. Buna lüzum olmadığı için değil. Bir parti 16 yılın ardından özgürlük adı altında manifesto yayınlamaya ihtiyaç duyuyorsa kendi tükenmişliğini itiraf ediyordu. Artık bu yorgun ve yıpranmış defterin kapanması gerekir. Türkiye’de 7 milyon 500 bin çocuk geçen yılı üşüyerek, yeterli beslenemeden geçirdi. İstanbul’da bir genç kız ‘Hak ettiğim bir gelecek istiyorum’ diye isyan etti. Tüm bir tarihimiz umutların ülkesi olduğumuz gösteren işaretlerle doluyken bugün gençlerimizin üzerindeki umutsuzluk örtüsünü kaldırmak zorundayız. Yeni, dünyadaki pozisyonumuzu yükseltmek zorundayız. ‘İyi de nasıl?’ dediğinizi duyar gibiyim. Bugün sizinle Cumhurbaşkanı olduğumda nasıl bir politika uygulayacağımı anlatacağım.
YAPAY KAMPLAŞMAYI SONA ERDİRECEĞİZ
Ülkemiz son yıllarda birlikte başarmak fikrinden uzak kalmış, yapay kamplara ayrılmıştır. Güçlenen bir devlet anlayışına sahip olmalıyız. Biz bu nedenle bayram
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine giderken gözaltına alındı2.Bomba Kulis: ''Hakan Fidan görevden alınacak. Yerine kim gelecek?''3.Ufuktaki operasyonun şifreleri AKP'li Tayyar'dan: Başkan yardımcısı sevgilisini kamu kurumuna aldırıyor4.Avrupa'da Barış Boyun suç örgütüne kapamlı operasyon!5.ESK Müdürü'ne suç duyurusu
6.Özel'den Erdoğan'a S-400’ler için: “Tükürdüğünü yalamaya kalkıyor”7.Geceyarısı gözaltına alınan Gültekin hakkında karar verildi!8.26 şirkete operasyon! Çok sayıda gözaltı var9.İtirafçı, Mehmet Akif Ersoy soruşturmasında Soylu'nun adını da verdi!10.Gökçek mahkeme zoruyla tahliye edildi, şimdi de anahtarları vermiyor!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







