Akşener hakkında flaş iddia: Kararından vazgeçtiğini açıklayacak!
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Salı, Mart 7 2023
Altılı Masa krizinde ismi çokça konuşulan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hakkında ilginç bir iddia ortaya atıldı. Akşener'in bugün yeni kararını açıklayacağı ileri sürüldü.
Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem vaadiyle yola çıkan Millet İttifakı, dün akşam Kılıçdaroğlu'nun adaylığının ilan edilmesiyle kritik bir eşiği geride bıraktı. İmamoğlu ve Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı gösterilmesi formülüyle masadaki anlaşmazlık sona ererken Akşener'in, ittifakın iktidar olması durumunda 5 genel başkanın kazanacağı haktan vazgeçeceği ileri sürüldü.
5 GENEL BAŞKAN İÇİN KARAR
Gerçek Gündem'de yer alan habere göre günlerdir siyasetin gündeminde yaşanan hareketliliğin merkezindeki isimlerden olan İYİ Parti lideri Akşener, perşembe günkü 6'lı masa toplantısının ardından kurmaylarını toplamış, ertesi gün yaptığı açıklamada sert ifadelerle 6'lı masadan kalkmıştı. Akşener masaya geri dönerken, Millet İttifakının dün akşam açıkladığı metinlerde iktidar olmaları durumunda 5 genel başkan ve ABB ve İBB belediye başkanlarının cumhurbaşkanı yardımcısı olması kabul edildi.
BAŞBAKAN OLMAK İSTERKEN...
Akşener ise bugüne dek neredeyse her konuşmasında başbakan olmak istediğini ve 6'lı masada cumhurbaşkanı adayı olmaktan feragat ettiğini belirtiyordu. Akşener, gazeteci Özlem Gürses'in iddiasına göre bu akşam HaberTürk'te Fatih Altaylı'nın konuğu olarak katılacağı canlı yayın programında dün akşam alınan kararla ilgili dikkat çeken bir açıklama yapacak.
"İSTEMEDİĞİNİ AÇIKLAYACAK"
Akşener'in, bu akşamki programda cumhurbaşkanı yardımcısı olmak istemediğini açıklayacağını öne süren Gürses, "Vekil olup partisinin başında kalarak İYİ Parti'yi büyütmek için çalışacağını açıklayacakmış" ifadelerini kullandı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Süper ligde top koşturan futbolcuya silahlı saldırı: Durumu kritik!2.AB'ye ilticada 'Ruanda modeli': Sığınmacılar Mısır, Fas ve Tunus gibi ülkelere gönderilecek3.'Soruşturmada 100'e yakın isim var': Kimlerin başı yanacak?4.Habertürk'ün eski GYY Veyis Ateş adliyeden uyuşturucu testine gönderildi!5.Zelenskiy'den endişelendiren savaş açıklaması...
6.MSB'den İHA savunması: Neden Türkiye'nin göbeğine gelene kadar düşürülmedi?7.Bomba Kulis: ''Hakan Fidan görevden alınacak. Yerine kim gelecek?''8.Dünyanın en pahalı şehirleri açıklandı: İstanbul'un listedeki sırası dikkat çekici9.Zehra Kınık'a ödül gibi ceza10.Ufuktaki operasyonun şifreleri AKP'li Tayyar'dan: Başkan yardımcısı sevgilisini kamu kurumuna aldırıyor

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER

Süper ligde top koşturan futbolcuya silahlı saldır...

AB'ye ilticada 'Ruanda modeli': Sığınmacılar Mısır...

'Soruşturmada 100'e yakın isim var': Kimlerin başı...

Habertürk'ün eski GYY Veyis Ateş adliyeden uyuştur...

Zelenskiy'den endişelendiren savaş açıklaması...


