AKP'yle MHP karşı karşıya geldi: Sizin gibi ittifak düşman başına

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Perşembe, Ekim 12 2023
Cumhur İttifakı'nın omurgasını oluşturan AKP ve MHP arasında ipler, Elazığ'da gerildi. MHP Elazığ Belediyesi Meclis Üyesi Burak Düzenli, Belediye Başkanvekili Aydın Kara'ya tepki gösterdi: "2021 yılında konuştuk şurada. Faaliyet raporunu değerlendirdik. 'Sizin gibi ittifak düşman başına' dediniz."
Elazığ Belediye Meclisi’nin ekim ayı toplantısında, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın belediyeye kentsel dönüşümde kullanılmak üzere verdiği arazilerin satışından elde edilen gelirin performans programına alınmaması tartışma yaşandı.

MHP’li meclis üyesi Behçet Susmaz, “Siz bu paraların hepsini kentsel dönüşüm hesabına 2024 belediye performans programında 2 milyar lira veya 1,5 milyar lira para koymanız lazım. 75 milyon TL para koymuşsunuz. Ne anlatıyorsunuz bize, diğer paralara ne oldu? Oradan gelen paralar ne oldu" diye sordu.

Elazığ Belediye Meclisi’nin ekim ayı toplantısında, 2024 yılı performans raporu görüşüldü. MHP’li üye Behçet Susmaz, Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı’nın Elazığ Belediyesi’ne kentsel dönüşümde kullanılmak üzere verdiği arazilerin 500 milyon TL’ye satılmasına karşın performans programına 75 milyon TL konulmasını eleştirdi. Susmaz, şunları söyledi:

"ORADAN GELEN PARALAR NEREDE?"

"Ne kadar para elde edildi? Satıldı arsalar. 500 milyon TL’lik arsa satıldı. Buradan da 600 milyon geldi diyelim. Siz bu paraların hepsini kentsel dönüşüm hesabına 2024 belediye performans programında 2 milyar lira veya 1,5 milyar lira para koymanız lazım. 75 milyon TL para koymuşsunuz. Ne anlatıyorsunuz bize, diğer paralara ne oldu? Oradan gelen paralar ne oldu" diye sordu.

Oturumu yöneten Başkan Aydın Kara'nın "Kentsel dönüşüm parası belediyede, alınan belli satılan belli” yanıtı üzerine "Neden burada yok? Siz diyorsunuz ki ben 2024 yılında kentsel dönüşüm için 75 milyon para sarf edeceğim. Bunun özeti budur" diye konuştu. Susmaz konuşmasından sonra Kentsel Dönüşüm Müdürü'nün verdiği yanıtlar sonrası Meclis üyeleri tepki gösterince oturumu yöneten başkan oturuma ara vermek zorunda kaldı.

"BU YANLIŞSA DOĞRUYU SÖYLEYİN"

Hazine’den Belediye’ye kentsel dönüşüm için devredilen arazilerin satışından elde edilecek gelirin bir kısmının da belediyenin iştiraklerinden EBUAŞ’ta kullanılacağın

Bu haberler de ilginizi çekebilir