AKP'ye en büyük tepki Ankara OSTİM'den... İki aday arasında fark kapanmıyor

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Çarşamba, Mart 20 2019
AKP ve MHP ortaklığı bir yana oylar AKP'den MHP'ye doğru akıyor. Ankara seçimlerinde iki aday arasındaki fark ne kadar?
Cumhuriyet'te yer alan haberde Ankara'da AKP'li Mehmet Özhaseki ve CHP'li Mansur Yavaş arasında geçen başkanlık yarışına dair kulis bilgilerine yer verildi. Özhaseki ile Yavaş arasındaki puan farkının kapanmadığı, AKP'ye en büyük tepkinin ise Ortadoğu Sanayi ve Ticaret Merkezi'nden (OSTİM) geldiği ifade edildi.

Cumhuriyet'te Selda Güneysu'nun imzasıyla yayımlanan ve kulislere dayandırılan haberde "Seçimlere 12 gün kala Ankara'da Millet İttifakı'nın adayı Mansur Yavaş ile Cumhur İttifakı'nın adayı Mehmet Özhaseki'nin oyları arasındaki farkın 'kapanmadığı' belirtiliyor" ifadesini kullandı.

"AKP Ankara'da ‘ekonomi' farkını kapatamıyor" başlığıyla yayımlanan haber, şöyle devam etti:

"Bu durumun en önemli nedeninin 'ekonomik göstergeler' olduğu belirtilirken, Ankara'da AKP ve MHP'ye en fazla tepkinin de sanayi bölgesi olan OSTİM'den geldiği ifade ediliyor.

'BU ÇÖZÜLME MHP'NİN OYUNU ARTIRIYOR'

Burada pek çok işyerinin kapatılmasından ötürü işçi çıkarmalarının yaşandığına ve işsiz kalan kesimde AKP'ye büyük tepki olduğuna dikkat çekiliyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın sahaya inmesiyle birlikte farkın azaldığı ancak yüzde 3'lük kesimin 'Özhaseki'nin adaylığı ile ilgili hâlâ ikna olamadığı' belirtiliyor. Türkiye genelinde ise 'AKP'nin oylarında çözülmelerin olduğu, bu çözülmenin de MHP'nin oyunu artırdığı' vurgulanıyor.

'Cumhur İttifakı sayesinde yerel seçimlerde de oy geçişkenliğinin önüne set çekildiği' ifade edilirken, MHP'nin oylarındaki artışın da seçim gecesi 'ittifak yapılmayan illerde gözlenebileceği' kaydediliyor. MHP'nin özellikle İç Anadolu ve Karadeniz bölgelerindeki bazı kentlerde, 'AKP'li belediyelerden birkaçını kendi bünyesine katabileceği' kaydediliyor."

'AKP'NİN OYLARI DÜ

Bu haberler de ilginizi çekebilir