AKP'ye %98 oy çıkan ilçede olay: İlçe binasına yürüdüler
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Çarşamba, Ocak 16 2019
Genel ve yerel seçimlerde AKP’ye en çok oyun çıktığı ilçe olan Harran’da, partililer mevcut belediye başkanı yerine başka bir ismin aday yapılmak istendiği gerekçesiyle ayağa kalktı. 2018 genel seçimlerinde AKP’ye yüzde 98 oranında oy çıkan Harran'dan yola çıkan partililer Şanlıurfa İl Binası önünde eylem yaptı.
Şanlıurfa kamuoyunda, son günlerde, Harran ilçesinde AKP'nin aday çıkarmayacağı, mevcut Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz yerine akrabası olan MHP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Özyavuz'un oğlu Mahmut Özyavuz'un aday gösterileceği konuşuluyordu. Ancak bu söylentiler AKP seçmenlerini ayağa kaldırdı.
Sözcü'den Mehmet Serbes'in haberi şöyle: Harran ilçesinden yaklaşık 300 araçlık konvoyla Şanlıurfa ‘daki İl Binasına gelen AKP'liler Mevcut başkanı yeniden aday olarak istediklerini belirterek slogan attı. AKP'liler “Harran Ak oyların lideridir teslim edilmez”, “Rekortmen Harran, oylarına sahip çıkacak”, “Cumhurbaşkanımız Harran’a sahip çıkın”, “Reisimiz; Ak oyların lideri Harran’ın sesini duyun”, “İnadına Harran, İnadına Ak Parti, İnadına Rekor” ve “AK oyların kalesini teslim etmeyeceğiz” , şeklinde sloganların yer aldığı pankartlar taşıyarak, seslerinin duyulmasını istedi.
AKP'liler “yanlış hesap Reis'ten döner. Harran'da rekor kıran AK Parti yerine MHP neden desteklensin. Burada AK Parti olarak yüzde 98 oy aldık. Şimdi aday çıkartmayıp başka bir partinin adayını desteklersek herkes bize güler. Mevcut başkan yeniden aday yapılmalı”dediler.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.AB'ye ilticada 'Ruanda modeli': Sığınmacılar Mısır, Fas ve Tunus gibi ülkelere gönderilecek2.'Soruşturmada 100'e yakın isim var': Kimlerin başı yanacak?3.Süper ligde top koşturan futbolcuya silahlı saldırı: Durumu kritik!4.Zelenskiy'den endişelendiren savaş açıklaması...5.MSB'den İHA savunması: Neden Türkiye'nin göbeğine gelene kadar düşürülmedi?
6.Dünyanın en pahalı şehirleri açıklandı: İstanbul'un listedeki sırası dikkat çekici7.Ünlü isimlere uyuşturucu operasyonu: Listede kimler var?8.Zehra Kınık'a ödül gibi ceza9.2,5 milyar dolar çöp mü oldu? AKP S-400'ler için 'U' dönüşüne hazırlanıyor10.Bahçeli'den Öcalan mitingi açıkalaması: 'Büyütülecek bir husus değil'

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

AB'ye ilticada 'Ruanda modeli': Sığınmacılar Mısır...

'Soruşturmada 100'e yakın isim var': Kimlerin başı...

Süper ligde top koşturan futbolcuya silahlı saldır...

Zelenskiy'den endişelendiren savaş açıklaması...

MSB'den İHA savunması: Neden Türkiye'nin göbeğine ...


