AKP'nin milis eğitim kampları ilk kez görüntülendi

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Cumartesi, Ocak 13 2018
ABC Gazetesi ve TELE 1 Televizyonu, iktidar yanlısı yasadışı silahlı milis güçlerinin silahlı eğitim verdiği kamplarla ilgili belge ve fotoğraflara ulaştı.
AKP'nin milis eğitim kampları ilk kez görüntülendi
İyi Parti lideri Meral Akşener’in iddialarıyla gündeme gelen, iktidara yakın bazı grupların Türkiye’nin çeşitli illerindeki yasadışı kamplarda silahlı eğitim gördükleri; ve bu grupların 2019 başkanlık seçimlerini AKP’nin kaybetmesi halinde bir kaos ortamı oluşturmaya hazırlandıkları iddiası büyük tartışma başlatmıştı. Muhalefet partileri olayın üzerine giderken, sadece MHP sessiz kalmış, AKP yöneticileri ise haberi yalanlamıştı.

ABC ve TELE 1’in ulaştığımız bilgilerde, kampların sadece Meral Akşener ve Ümit Özdağ’ın dikkat çektiği Konya ve Tokat’ta olmadığını, toplam 7 ilde kurulan kamplarda yasadışı silahlı terör eğitimi verildiğini öne sürüldü. Diğer illerin ise Düzce, Kocaeli, Kayseri, İstanbul ve Orta Karadeniz’de bir il olduğu haber verildi.
İstanbul’daki kampın ise Kumburgaz’da bulunduğu, haftada bir gün eğitim verildiği, yerleşik bir düzenin kurulmadığı da gelen bilgiler arasında. Fotoğrafların da bu kampta çekildiği ifade ediliyor.

Kamplarda İslamcılar, Osmanlı Ocakları üyeleri ve AKP ile işbirliği halindeki bazı ülkücülerin birlikte talim yaptığı iddia ediliyor.


400’DEN FAZLA KİŞİ EĞİTİLDİ

Tespit edilebildiği kadarıyla, Düzce’de, Adapazarı ve Hendek arasında kalan bir bölgede yapılan silah atış eğitimi ve talimlere onlarca kişi katıldı. Edinilen bilgiye göre, tüm kamplarda eğitimci olarak görev yapan kişi, Sakaryalı ve Çerkez kökenli. Kamplarda ‘Komutan’ olarak hitap edilen bu kişi Düzce’deki kampı 15 günde bir topluyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir