AKP'nin iadesini istediği Türk gazeteci Romanya'da Savcılığa ifade verdi
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Çarşamba, Aralık 5 2018
Romanya'da yaşayan gazeteci Kamil Demirkaya, hakkında Türkiye'den gönderilen iade dosyasıyla ilgili savcılığa ifade verdi
Romanya'da yayın faaliyeti yürüten Zaman Romanya'da çalışan, daha önce de Bulgaristan'da gazetecilik yapan Kamil Demirkaya, hakkında Türkiye'den gelen iade talebiyle ilgili bugün polisler eşliğinde Bükreş savcılığına ifade verdi.
Romen savcı Viviana Ciuca AP'ye yaptığı açıklamada Demirkaya'nın Türkiye tarafından iadesinin istendiği belirtilerek hakkındaki iddialarla ilgili ifadesine başvurulduğunu belirtti. Demirkaya öğleden sonra ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakılırken hakkındaki son kararı yarın (Perşembe) hakimin vereceği belirtildi.
Savcılık çıkışında konuşan Demirkaya, gazeteci Necdet Çelik'e verdiği mülakatta Ankara’dan gelen iade talebi üzerine ifade verdiğini söyledi. Polis ve savcılıkta iyi muamele gördüğünü vurgulayan Demirkaya, ‘’Savcı sorular sordu. Mazlumiyetimizi gördü.’’ sözleriyle dile getirdi.
58 yaşındaki gazeteci Demirkaya ailesiyle iki yıldır Romanya'da ikamet ediyor
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Kenya’da gözaltına alınan eğitimci Mustafa Güngör, günler sonra serbest bırakıldı2.ABD'den tedirgin eden bilgilendirme: Türkiye'de yaşayan vatandaşlarını deprem için uyardı3.Flaş gelişme: Yeniden ifade vermek için adliyeye giden Ersoy itirafçı mı olacak?4.İran'da sokak eylemleri büyüyor! Halk pahalılık ve enflasyondan şikayetçi5.Mehmet Akif Ersoy'un ifadesi ortaya çıktı!
6.Gerilim! Suriye'de Lazkiye bölgesinde sokağa çıkma yasağı uygulanmaya başladı7.Trump'tan F-35 mesajı: 'Türkiye'ye satabiliriz'8.CHP 38. Olağan Kurultayı ile İstanbul İl Kongresi için mahkemeden yeni karar9.Trump, Venezuela'da uyuşturucu teknelerinin limanını vurduklarını açıkladı10.21 ilde IŞİD'e operasyon! Yüzlerce gözaltı var

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Kenya’da gözaltına alınan eğitimci Mustafa Güngör,...

ABD'den tedirgin eden bilgilendirme: Türkiye'de ya...

Flaş gelişme: Yeniden ifade vermek için adliyeye g...

İran'da sokak eylemleri büyüyor! Halk pahalılık v...

Mehmet Akif Ersoy'un ifadesi ortaya çıktı!


