AKP'li belediyeler Halk Ekmek büfelerine elektrik vermiyor

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Perşembe, Aralık 16 2021
İstanbul’da Cumhur İttifakı’nın yönettiği 25 ilçede İBB’ye ait toplam 393 Halk Ekmek büfesi var. Belediyeler bu büfelerin 149’una elektrik bağlanmasını engelliyor. Büfe işletmecileri, piknik tüpüyle ısınmaya çalışıyor. Geçtiğimiz günlerde Fatih Altaylı'ya konuk olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, katıldığı canlı yayında Ekrem İmamoğlu yönetiminin hiç bir projesini engellemediklerini iddia etmişti. Bu haber ise Tevfik Göksu'yu yalanlıyor!..
AKP'li belediyeler Halk Ekmek büfelerine elektrik vermiyor
Cumhur İttifakı’nın yönettiği ilçe belediyelerinin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) ait Halk Ekmek büfelerine yönelik ‘girişimleri’ sürüyor. Daha önce Halk Ekmek büfelerinin kurulmasını önlemeye çalışan belediyeler, şimdi de büfeleri elektriksiz bırakıyor.

Son yerel seçimlerde İstanbul’daki 39 ilçenin 24’ünü AKP, birini de MHP kazandı. Bu belediyeler, ekonomik krizle birlikte önlerinde metrelerce kuyruklar oluşan çok sayıda Halk Ekmek büfesine elektrik bağlanmasını engelliyor. BirGün’den İsmail Arı'nın haberine göre, Cumhur İttifakı’nın yönettiği bu 25 ilçede bulunan toplam 393 Halk Ekmek büfesinden 149’unun elektrik bağlantısı bulunmuyor.

BELGE VERMİYORLAR

Mevzuata göre, Halk Ekmek büfelerine elektrik bağlanabilmesi için ilçe belediyesinin elektrik şirketine bir yazı göndererek, büfeye elektrik bağlanmasında bir sakınca olmadığını belirtmesi gerekiyor. Belediyeler bu yazıyı göndermediği için de büfelere elektrik bağlanamıyor. Bu nedenle Halk Ekmek büfelerinin işletmecileri soğuk havalarda ısınamıyor. Büfe işletmecisi yurttaşlar, akşam saatlerinde de havanın erken karardığını belirterek, “karanlıkta ekmek satmaya" çalıştıklarını söylüyor.

PİKNİK TÜPÜYLE ISINIYOR

AKP'li Üsküdar Belediyesi, 59 yaşındaki gazi Rıfat Aslan'ın işlettiği İstanbul Halk Ekmek büfesine tam 8 aydır elektrik vermiyor. Bu soğuk havalarda piknik tüpüne taktığı bir aparatla ısınmaya çalışan Aslan, “Büfemin içine iki tane küçük piknik tüpü koydum. Biriyle ısınmaya çalışıyorum, diğerinde de çay demliyorum. Akşamları hava erken kararıyor ve büfemi elektrik bağlanmadığı için aydınlatamıyorum. Isınmak için ve aydınlatma için benim elektriğe ihtiyacım var. Benimle oynayıp benim üzerimden siyaset yapmasınlar. Ben mağdurum…” dedi.

KALDIRMAK İSTİYORLAR

Üsküdar Belediyesi’ne tepki gösteren Aslan, “Büfeme elektrik bağlanabilmesi için ilçe belediyesinin elektrik şirketine bir yazı vermesi gerekiyor. Üsküdar Beled

Bu haberler de ilginizi çekebilir