AKP'den karşı hamle: 7 Haziran sonrası Erdoğan'ı koltuktan indirmek istedi

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Perşembe, Ağustos 29 2019
Eski defterler' ve 'hafıza kayıtları' tartışmasını değerlendiren AKP’li yöneticiler, Davutoğlu’nun 7 Haziran sonrasında Erdoğan’ı sistem dışına itecek bir koalisyon aradığını öne sürdü.

Siyasi kulislerde eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri Recep Tayyip Erdoğan arasındaki “eski defterler” ve “hafıza kayıtları” atışmasıyla başlayan tartışma sürüyor. 

Erdoğan’ın, Davutoğlu ve Ali Babacan için vakti geldiğinde açıklayacağını söylediği “hafıza kayıtları”nda neler olduğu ve ne zaman açıklayacağı merak ediliyor. 

Cumhuriyet'ten Emine Kaplan'ın haberine göre bir AKP yöneticisi, Erdoğan’ın hafıza kaydındaki konulardan birinin 7 Haziran seçimlerinin ardından Davutoğlu’nun koalisyon hükümeti kurmak için gerçekleştirdiği görüşmeler olduğunu öne sürdü. 

Aynı yöneticinin, “O süreçte CHP ile koalisyon kurmak istedi. Böylece lider kendisi olacaktı. ‘Erdoğan Köşk’te oturur biz de ülkeyi yönetiriz’ planları yaptı. Erdoğan’ı etkisiz hale getirerek devre dışı bırakmak istedi.” iddiasında bulunduğu ileri sürüldü.

"BAZI GÜÇLER ORGANİK BİR ÇALIŞMA İÇERİSİNDE" TEZİ

Davutoğlu’nun şimdi de parti kurarak aynısını yapmaya çalıştığını öne süren AKP yöneticileri, “Bir üst akıl var. Bu akıl, bazen parti kurarak, bazen o partiler arasında ittifak yaptırarak Erdoğan’ı yüzde 50’nin altına düşürmek istiyor. Bazı güçler, organik bir çalışma içinde.” iddialarını dillendirdi.

"HEDEF 2023'TE İKİNCİ TUR" İDDİASI

Aynı kaynakla, 24 Haziran 2018 Partili Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimi'nde cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalması için büyük çaba sarf edildiğine, Saadet Partisi’nin (SP) yüzde 2,5 oy almasının hedeflendiğine dikkati çekti. 

AKP yöneticileri, “Şimdi o boşluğu doldurmak için varlar. Sadece bir sonraki Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan’ın yüzde 50’nin altına düşür

Bu haberler de ilginizi çekebilir