AKP ve MHP reddetti! TOKİ mağdurları yine ortada kaldı

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Çarşamba, Ocak 31 2024
CHP’nin, TOKİ'nin sosyal konut projelerinde yaşanan sorunların araştırılması için verdiği Meclis araştırması açılması önerisi TBMM’de AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer; "Böyle sosyal konut olmaz, bu insanlar bu taksitleri nasıl ödeyecek? Dar gelirli bu ödemeleri nasıl yapacak diye düşünen yok. 900 liralık taksidi 10 bin 15 bin lira nasıl çıkardığınızı, çıkın savunun savunabiliyorsanız, savunamazsınız" dedi.
AKP ve MHP reddetti! TOKİ mağdurları yine ortada kaldı
Sözcü'de yer alan habere göre CHP, TOKİ'nin sosyal konut projelerinde yaşanan sorunların araştırılması amacıyla verdiği Meclis araştırma önergesinin gündemde öne çekilerek TBMM Genel Kurulu'nda bugün görüşülmesi için grup önerisi verdi. Ancak önerge, konuşmaların ardından yapılan oylamada AKP ve MHP milletvekillerinin çoğunluğuyla reddedildi. CHP milletvekili Çakırözer, öneri için şu açıklamayı yaptı:

"BİNLERCE VATANDAŞ 4 YILDIR BEKLİYOR, ORTADA EV YOK"

* Bu saray iktidarı altındaki ülkemiz sadece demokrasiye, hukuk devletimize darbe vurulmuyor. Ekonomide büyük bir kriz, buhran ile karşı karşıyayız. Milyonlar barınma, konut krizi yaşıyor. Büyükşehirlerde de Anadolu'da da astronomik artan kiralar karşısında insanımız çaresiz. Asgari ücretlinin, emeklinin aldığı maaşlar kiralarını ödemeye dahi yetmiyor. İktidar ne yapıyor? Amacı dar gelirli vatandaşımıza sosyal konut yaratmak olan TOKİ bunu bırakmış lüks villalar, gökdelenler yapma peşinde.

* Cumhurbaşkanı Erdoğan ve TOKİ'den sorumlu Şehircilik Bakanı Murat Kurum söz verdiler, dar gelirliye, şehit yakınına, gaziye, dul, yetim, engelli 100 bin vatandaş 1,5 yıl içinde konut sahibi olacaktı. Hani nerede bu evler? Binlerce vatandaş ev yok kiralarını bile ödemekte zorlanarak 4 yıldır bekliyorlar. Şimdi üstüne bir de soygunla karşı karşıyalar. Şehit yakınının, gazinin, dul ve yetimin, engellinin, emeklinin önüne sözleşme koymuşlar, peşinatlar 9 katına çıkmış, sabit ödeme iptal edilmiş. Vade sayısı 240'tan 180'e düşürülmüş.

* Bir vurgun da KDV'den; o da yüzde 1'den yüzde 10'a çıkarılmış. Böyle sosyal konut olmaz, bu insanlar bu taksitleri nasıl ödeyecek? Bir çoğu peşinatlarını ödeyemeyecek durumda. Dar gelirli bu ödemeleri nasıl yapacak diye düşünen yok. Sizin yüzünüzden vatandaşın devlete güveni kalmadı. 900 liralık taksidi 10 bin 15 bin lira nasıl çıkardığınızı, çıkın savunun savunabiliyorsanız, savunamazsınız. Madem öyle gelin bu önergemize destek verin.

"HÜKÜMET BU SÖZLERİN HİÇBİRİNİ YERİNE GETİRMEMİŞ"

Bu haberler de ilginizi çekebilir