AKP ve İmralı için flaş iddia: "Öcalan 'Bu sefer her şey yazılı olmalı' diye ısrar ediyor"
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Perşembe, Nisan 27 2023
Gazeteci Mustafa Balbay, hükümetle İmralı arasındaki görüşmelerin sürdüğü, ancak Abdullah Öcalan'ın "Bu sefer her şey yazılı olmalı, resmi olmalı" diye ısrar ettiği iddiasını paylaştı.
Cumhuriyet gazetesi yazarı Mustafa Balbay, Ankara'da her seçim öncesinde iktidar ile PKK lideri Abdullah Öcalan arasında destek pazarlığı yapılıp yapılmadığına dair haberlerin gündeme geldiğini belirtti.
"İddia o ki mart ayı sonuna kadar Öcalan’la ciddi görüşmeler oldu. Kendisine kimi 'özgürlük' vaatleri verildi. Ne olabilir? Örneğin, seçimden sonra yurtdışına gönderilmesi gibi" diyen Balbay, şöyle devam etti:
"Yine iddia o ki Öcalan kendi özgürlüğünden önce Kürt sorununun çözümü için adımlar atılmasını istedi. Bu yönde de kimi sözler verildi. Meclis’te daha yüksek temsille ilgili adımlardan söz edildi... İş bir noktada bu 'sözlerin' seçimden sonra nasıl tutulacağı sorusunun yanıtına geldi.
Bu da soru mu canım. Elbette bir söz verildiyse tutulurdu. Ancak Öcalan’ın 'Bu sefer her şey yazılı olmalı, resmi olmalı' diye ısrar ettiği konuşuluyor. Bunun yöntemi konusunda kimi öneriler de gitmiş. Ancak buna İmralı’nın yanıtı şu olmuş:
'Ne denecekse, seçimden önce kamuoyuna ilan edilmeli.'
Bütün bu pazarlıkların mart sonunda anlaşmazlıkla sonuçlandığı, bunun üzerine iktidar katında başka arayışların öne çıktığı ortaya atılan iddialar arasında."
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine giderken gözaltına alındı2.Bu kez İzmit'e İHA düştü.3.Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran hakkındaki suçlamalar belli oldu: 'Geliyorum' dedi4.Kahramanmaraş'ta yürekleri ağızlara getiren deprem!5.KHK'lıları ilgilendiren önemli haber: AİHM başvuru kriterlerini değiştirdi işte detaylar!
6.Uyuşturucu soruşturması Fenerbahçe'ye uzandı: Sadettin Saran ifade veriyor evinde arama var7.İçişleri Bakanlığı açıkladı: İzmit'te düşen İHA Rusya'ya ait8.Geceyarısı gözaltına alınan Gültekin hakkında karar verildi!9.Amerika hayali kuranlar şokta: ABD Green Card programını süresiz olarak askıya aldı!10.26 şirkete operasyon! Çok sayıda gözaltı var

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







