AKP şimdi gözünü Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı’na dikti
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Salı, Mayıs 23 2017
Kamunun elindeki savunma sanayi firmalarının tepe kuruluşu olan Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı’nda (TSKGV) bir ilk yaşanıyor.
Kamunun elindeki savunma sanayi firmalarının tepe kuruluşu olan Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı’nda (TSKGV) bir ilk yaşanıyor. Uzun süredir emekli generallerin yürüttüğü vakıf genel müdürlüğüne önümüzdeki dönemde sivil bir ismin atanmasının beklendiği öğrenildi. Vakfın bünyesinde Aselsan, Tusaş-TAI, Roketsan gibi firmalar bulunuyor.
AKP 3. Olağan Kongresi’nin tamamlanması ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yeniden partisinin başına geçmesinin ardından savunma alanında dikkatler TSKGV’ye yapılacak görevlendirmeye çevrildi. Süreçte önce beklenmedik bir şekilde vakfın genel müdürlüğünü yürüten emekli Korgeneral Orhan Akbaş, kurum çalışanlarıyla vedalaşarak görevinden ayrılmıştı. Akbaşla birlikte idari ihzmetler ve IDEF’ten sorumlu olan emekli Tümgeneral Veysi Sunal ile Mali İşletmelerden Sorumlu emekli Tümgeneral Atilla Gürdere de görevlerini bıraktı. Vakıfta şu anda genel müdürlük makamına Sadık Piyade vekâlet ediyor.
TSKGV’nin kurulduğu 1987 yılından bu yana yönetim, fiilen Genelkurmay’ın oluruyla atanan yöneticilerden oluştu. Ancak son dönemde kulislerde, yeni atamayla vakfın tamamen sivilleşeceği ve yalnızca uzmanlık alanlarında emekli askeri kadrolardan yararlanılabileceği dile getiriliyor.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine giderken gözaltına alındı2.Bomba Kulis: ''Hakan Fidan görevden alınacak. Yerine kim gelecek?''3.Ufuktaki operasyonun şifreleri AKP'li Tayyar'dan: Başkan yardımcısı sevgilisini kamu kurumuna aldırıyor4.Avrupa'da Barış Boyun suç örgütüne kapamlı operasyon!5.ESK Müdürü'ne suç duyurusu
6.Özel'den Erdoğan'a S-400’ler için: “Tükürdüğünü yalamaya kalkıyor”7.Geceyarısı gözaltına alınan Gültekin hakkında karar verildi!8.26 şirkete operasyon! Çok sayıda gözaltı var9.İtirafçı, Mehmet Akif Ersoy soruşturmasında Soylu'nun adını da verdi!10.Gökçek mahkeme zoruyla tahliye edildi, şimdi de anahtarları vermiyor!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







