AKP - MHP'liler Adliyelerde rüşvet ağını nasıl kurdu, nasıl işliyor?

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Perşembe, Eylül 28 2023
T24 yazarı Gökçer Tahincioğlu, suç örgütü liderlerinin adliyelerde ve emniyette rüşvet ağını avukatlar aracılığıyla nasıl kurduğunu anlattı. Tahincioğlu, "Bu para kimlere gidiyor, kaç kişi arasında dağılıyor, gerçekten bu ilişkiler söz konusu mu, çözmek hem zor hem değil" dedi.

T24 yazarı Gökçer Tahincioğlu, “Rüşvet ağı nasıl kuruluyor, nasıl işliyor” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Tahincioğlu yazısında, Ayhan Bora Kaplan'ın organize suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla tutuklanmasının ardından gündeme oturan emniyet ve yargı mensuplarıyla kurulan rüşvet ağına dikkat çekti.

Rüşvet ağının avukatlar aracılığıyla adliyede nasıl kurulduğunu anlatan Tahincioğlu, "Bu para kimlere gidiyor, kaç kişi arasında dağılıyor, gerçekten bu ilişkiler söz konusu mu, çözmek hem zor hem değil. Zor zira kayıt yok. Bu yolla tahliye edilen kişiler açısından da yaşananları anlatmaları durumunda yeni operasyon riski doğabilir” dedi.


Yazının ilgili kısımları şöyle:

Ayhan Bora Kaplan'ın organize suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla tutuklanmasının ardından bazı kesimlerde, "Mafyaya yönelik bütünlüklü bir soruşturma süreci başlar mı?" düşüncesi oluştu.

Elbette yanıtı belli sorular bunlar. Böyle bir bütünlüklü soruşturma sürecinin başlamayacağı ortada.

Buna karşılık, kimi avukatlar, adliyelerde olan bitenlerin önünün alınabileceği konusunda hâlâ umutlu. Kaplan soruşturmasının etkili bir biçimde yürütülmesi durumunda en azından bazı yaşananların önüne geçilebileceğini düşünüyorlar.

Hakimler ve Savcılar Kurulu, Yargıtay Başkanlığı, Kaplan soruşturmasından dışarıya yansıyanlar konusunda bugüne kadar harekete geçmedi.

Oysa Kaplan'ın bugüne kadar soruşturmalardan nasıl kurtulduğu, gözaltına bile alınmadan yıllarca nasıl hayatını sürdürdüğü, operasyonları nasıl atlattığı gibi sorular ortada duruyor.

Yine Yargıtay Başkanlığı'nın da bazı yeni üyelerinin geç

Bu haberler de ilginizi çekebilir