AKP kurucusundan Başkanlık eleştirisi: Yeni sistem istikrarsızlık getirdi
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Nisan 30 2019
AKP’nin kurucularından olan Ertuğrul Yalçınbayır, AKP’nin Türkiye’yi tek başına düzlüğe çıkarma olanağına sahip olmadığını belirtti.
AKP'nin kurucularından ve eski Başbakan Yardımcısı Ertuğrul Yalçınbayır, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin Türkiye’ye istikrarsızlık getirdiğini söylerken “Vekiller artık liderinin değil, milletin vekilleri olmalı” dedi.
Siyasette Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gündeme getirdiği ‘Türkiye ittifakı’ tartışmaları devam ediyor.
Aydınlık’ta yer alan habere göre AKP’nin kurucularından olan Yalçınbayır da AKP’nin Türkiye’yi tek başına düzlüğe çıkarma olanağına sahip olmadığını, yaşananların da bu konuda umut vermediğini ifade ederek şunları söyledi:
“Türkiye ittifakı Cumhuriyetin nitelikleri etrafında birlik olmalıdır. Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş felsefesine uygun bir ittifak olmalıdır. Ayrıştırıcı söylemin kimseye yararı yok. Demiri soğutmak lazım. Ama bana göre demiri soğutmak için bir özeleştiriye de ihtiyaç var. Bu yapılırsa daha inandırıcı olur. Türkiye ciddi sıkıntılarla karşı karşıya. Toplumun tüm kesimlerinin görüşleri alınarak karar verilmeli. Tek başına kamuoyu oluşturma masası terk edilmeli, tüm görüşlerin yer alacağı bir masa kurulmalı. Örneğin geçtiğimiz günlerde 24 Nisan olayları yaşadık. Sayın Perinçek Ermeni soykırımı iddialarının çökertilmesi konusunda çok önemli başarılar sağladı. Türkiye’ye önemli katkılar sağlandı. Perinçek de devlet katında yer almalı. Toplantılara çağrılmalı. Türkiye İttifakı ancak böyle sağlanabilir. İhtiyaç acil, önce ülke içinde birlik sağlanmalı.”
Hiçbir partinin, özellikle de iktidar partisinin sadece kendini düşünme döneminin geçtiğini vurgulayan Yalçınbayır, şöyle sürdürdü:
“Türkiye İttifakı gelip geçici bir durum olarak düşünülmemeli. Türkiye Prekazi’nin açıklamalarını okumalı. Türkiye neredeyse ikiye bölünmüş durumda. Cumhurbaşkanlığı sistemi istikrar değil istikrarsızlık getirdi. Vekiller artık liderinin de
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine giderken gözaltına alındı2.Bu kez İzmit'e İHA düştü.3.KHK'lıları ilgilendiren önemli haber: AİHM başvuru kriterlerini değiştirdi işte detaylar!4.Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran hakkındaki suçlamalar belli oldu: 'Geliyorum' dedi5.Kahramanmaraş'ta yürekleri ağızlara getiren deprem!
6.Geceyarısı gözaltına alınan Gültekin hakkında karar verildi!7.26 şirkete operasyon! Çok sayıda gözaltı var8.İtirafçı, Mehmet Akif Ersoy soruşturmasında Soylu'nun adını da verdi!9.Amerika hayali kuranlar şokta: ABD Green Card programını süresiz olarak askıya aldı!10.Uyuşturucu soruşturması Fenerbahçe'ye uzandı: Sadettin Saran ifade veriyor evinde arama var

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







