AKP içindeki karışıklık giderek artıyor
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Nisan 22 2022
TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un, sosyal medyada kendisini hedef alan “Cumhur Frankfurt”a yanıtı “AKP’deki iç çekişmenin artık troller üzerinden yürütüldüğü” şeklinde değerlendiriliyor.
Gazeteci İbrahim Haskoloğlu’nun tutuklanmasının ardından sosyal medyada “Cumhur Frankfurt” olarak bilinen hesap, Şentop’u da etiketleyerek “Arkadaşa tütün ve temiz don lazımmış” paylaşımında bulunmuştu. Şentop ise paylaşıma sert tepki gösterip, gazetecilere yaptığı açıklamada “Ankara küçük yer. Kimin kimin adamı, kimin sahibi olduğunu biliyor” ifadelerini kullanmıştı.
Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'un haberine göre, Şentop’un asıl mesajını “AKP’li oldukları bilinen dışarıdaki bazı isimlerin, zaman zaman sosyal medya üzerinden örgütlenerek trollerle parti içini dizayn etmeye çalışanlara verdiğine” dikkat çekiliyor. “Kim bu troll hesapları kontrol etmeye çalışanlar” sorusuna ise yakın tarihte Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu’nun da görevden alınması sürecinde adını duyuran “Pelikan grubu” örnek gösteriliyor. İletilmek istenen mesajları sosyal medyadan kamuoyuyla paylaşan grubun merkezinde ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın olduğu ifade ediliyor. Genel merkezde de pek çok ismin Albayrak’a yakın olduğunun altı çiziliyor.
Parti içindeki gruplaşmanın sosyal medyadaki “troll hesaplara” yansıdığına, son dönemde AKP içindeki “güç savaşının” da “troller üzerinden yürüdüğüne” dikkat çekiliyor. Trollerin bu seferki hedefinin Şentop olduğu, AKP’de ise “Şentop’un yanıtıyla birlikte ilk kez troller üzerinden yürütülen savaşın gün yüzüne çıktığı” belirtiliyor. Şentop’un çıkışıyla “derinleşen troll kavgasında yeni bir sahnenin açıldığı” ve bu sahnede “Şentop’un savaşı ‘şimdilik’ durdurduğuna” işaret ediliyor. AKP’li pek çok milletvekilinin de Şentop’u arayarak “trollerden rahatsızlıklarını dile getirdikleri” belirtiliyor.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Kenya’da gözaltına alınan eğitimci Mustafa Güngör, günler sonra serbest bırakıldı2.Yandaş medya feryad figan! 'Mahallenin danası' olmaktan şikayetçiler!3.Mehmet Akif Ersoy'un ifadesi ortaya çıktı!4.ABD'den tedirgin eden bilgilendirme: Türkiye'de yaşayan vatandaşlarını deprem için uyardı5.İran'da sokak eylemleri büyüyor! Halk pahalılık ve enflasyondan şikayetçi
6.Flaş gelişme: Yeniden ifade vermek için adliyeye giden Ersoy itirafçı mı olacak?7.Gerilim! Suriye'de Lazkiye bölgesinde sokağa çıkma yasağı uygulanmaya başladı8.Trump, Venezuela'da uyuşturucu teknelerinin limanını vurduklarını açıkladı9.Mehmet Akif Ersoy ne anlattı? 3 Saat süren ek ifadenin ardından cezaevine gönderildi10.İşte en pahalısı: Katlanabilir iPhone geliyor!

ERTUĞRUL İNCEKUL

SAFVET SENİH

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER

Kenya’da gözaltına alınan eğitimci Mustafa Güngör,...

Yandaş medya feryad figan! 'Mahallenin danası' olm...

Mehmet Akif Ersoy'un ifadesi ortaya çıktı!

ABD'den tedirgin eden bilgilendirme: Türkiye'de ya...

İran'da sokak eylemleri büyüyor! Halk pahalılık v...


