AKP’de ‘Cemal Kaşıkçı’ kavgası: Kanunîdir ama asla ahlakî değildir
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Nisan 15 2022
Cemal Kaşıkçı’nın Türkiye’de öldürülmesinin ardından açılan dava, Suudi Arabistan’a devredildi. Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ın emriyle öldürüldüğü iddia edilen Kaşıkçı hakkındaki davanın Suudi Arabistan’a devredilmesi AKP içinde de tartışma başlattı.
Adalet Bakanı olarak atandıktan sonra Kaşıkçı hakkındaki davanın Suudi Arabistan’a devredilmesiyle tepkileri üzerine çeken Bekir Bozdağ sosyal medyadan açıklama yaptı. Davanın Suudi Arabistan’a devredilmesinin hukuki olduğunu savunan Bozdağ, “Cemal Kaşıkçı davası olarak bilinen davada mahkemenin durma ve yargılamanın nakline karar vermesi; kanuna uygundur, yargı yetkisinin devri değildir, davanın düşmesi değildir. Bu hakikati bilmelerine rağmen kimi siyasilerin aksi beyanı, siyasî hesapla yapılan çarpıtma yorumdur” dedi.

“KANUNÎDİR AMA ASLA AHLAKÎ VE VİCDANÎ DEĞİLDİR”
Bakan Bozdağ’ın bu yöndeki açıkalmalarına eski AKP’li Kültür ve Milli Eğitim Eski Bakanı Hüseyin Çelik’ten tepki geldi. Dava dosyasının Suudi Arabistan’a devredilmesi hakkında sosyal medyadan Bozdağ’a yanıt veren Çelik, “Cemal Kaşıkçı dosyasının Suudilere devredilmesi kanunîdir ama asla ahlakî ve vicdanî değildir. Prens’in sözünün her türlü hukukun üstünde olduğunu bilmiyor muyuz? Bizim ülkemizde, Prens’in emriyle doğrandığı iddia edilen bir insanın hukukunu aynı prense emanet etmek! Vah ki vah…” ifadelerini kullandı.

“DAVANIN KAPATILMASI KANUNA UYGUNDUR”
Muhalefetten gelen tepkilere karşılık veren Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, sosyal medya hesabından “Cemal Kaşıkçı davası olarak bilinen davada Mahkemenin durma ve yargılamanın nakline karar vermesi; kanuna uygundur, yargı yetkisinin devri değildir, davanın düşmesi değildir, Bu hakikati bilmelerine rağmen kimi siyasilerin aksi beyanı, siyasî hesapla yapılan çarpıtma yorumdur.” dedi.<
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Kenya’da gözaltına alınan eğitimci Mustafa Güngör, günler sonra serbest bırakıldı2.Yandaş medya feryad figan! 'Mahallenin danası' olmaktan şikayetçiler!3.Mehmet Akif Ersoy'un ifadesi ortaya çıktı!4.ABD'den tedirgin eden bilgilendirme: Türkiye'de yaşayan vatandaşlarını deprem için uyardı5.İran'da sokak eylemleri büyüyor! Halk pahalılık ve enflasyondan şikayetçi
6.Flaş gelişme: Yeniden ifade vermek için adliyeye giden Ersoy itirafçı mı olacak?7.Gerilim! Suriye'de Lazkiye bölgesinde sokağa çıkma yasağı uygulanmaya başladı8.Trump, Venezuela'da uyuşturucu teknelerinin limanını vurduklarını açıkladı9.Mehmet Akif Ersoy ne anlattı? 3 Saat süren ek ifadenin ardından cezaevine gönderildi10.İşte en pahalısı: Katlanabilir iPhone geliyor!

ERTUĞRUL İNCEKUL

SAFVET SENİH

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER

Kenya’da gözaltına alınan eğitimci Mustafa Güngör,...

Yandaş medya feryad figan! 'Mahallenin danası' olm...

Mehmet Akif Ersoy'un ifadesi ortaya çıktı!

ABD'den tedirgin eden bilgilendirme: Türkiye'de ya...

İran'da sokak eylemleri büyüyor! Halk pahalılık v...


