AKP 23 Haziran yenilgisinin ardından parçalanıyor

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Salı, Haziran 25 2019
Yeniçağ yazarı Ahmet Takan, 23 Haziran seçimleri ve AKP'deki gelişmeleri değerlendirdi.Ali Babacan’ın yeni parti kurmasıyla AKP’den ciddi kopmalar yaşanacağını iddia eden Takan, Babacan'ın parti kurmaması durumunda ibrenin eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kuracağı partiye döneceğini yazdı.
AKP’den 80 vekilin ayrılacağını öne süren Takan “Ali Babacan'ın Ankara'da geçen Cumartesi günü katıldığı bir düğünde, "Önümüzdeki hafta yoğun istişarelere başlayacağız" değerlendirmesi AKP kulislerinde yeni yorumlara yol açtı. ,“İddialar şöyle; "Ahmet Davutoğlu parti kurarsa en az 30-35, Ali Babacan parti kurarsa 40-45 civarında milletvekili AKP'den kopar. Babacancılar, "Eğer Ali bey bir parti kurmazsa, hepimiz Davutoğlu'nun peşine gideriz diyorlar. Anlayacağınız, 23 Haziran'ın ardından 80 civarında milletvekilinin AKP ile yolları ayırabileceği konuşuluyor” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’nin de gündeme getirdiği ‘yeni anayasa’ için çalışma yapılması gerektiğini ifade eden Takan, “Her şeyden önemlisi, demokratik parlamenter rejime tekrar dönülebilmesi için umutlarımızın daha da kuvvetlendiği bir sürece girdik. En baştan söylemeliyim; siyasi partiler dahil ülkemizin tüm sivil güçleri bugünden tezi yok hemen çalışmaya başlamalı. Ne için? AKP ve küçük ortağının delik deşik ettiği, yamalı bohçaya çevirdiği Anayasa'yı Türkiye'ye yakışır bir hale getirmek için. Gün geldiğinde zaman kaybetmeden yürürlüğe koymak için” ifadelerini kullandı.

Ahmet Takan’ın Yeniçağ’da yayınlanan yazısının bir bölümü şu şekilde::

Ekrem İmamoğlu, 2 seçim üst üste kazanarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı perçinledi... Hep söyledik, bu sadece İstanbul'un seçimi değil diye... Türkiye'nin önüne yeni bir dönem açılıyor. 31 Mart ile başlayan ancak 23 Haziran'da son nokta konulabilen mahalli seçim sonuçlarına dikkatle bakmak lazım. Muhalefet, özellikle kazandığı büyükşehirlerle hem nüfusun büyük bölümünü ve de neredeyse Türkiye ekonomisinin yüzde 70'ini yönetebilme fırsatını ele geçirdi.

Her şeyden önemlisi, demokratik parlamenter rejime tekrar dönülebilmesi için umutlarımızın daha da kuvvetlendiği bir sürece girdik

Bu haberler de ilginizi çekebilir