Akın İpek'ten tepki
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazar, Şubat 7 2016
Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek, şirketlerine atanan kayyımlara tepki gösterdi.

İpek, "İpek ailesinin sahibi olduğu ve oturduğu kendi evlerini, kirası karşılığında dahi kullanmalarına izin verilmemesinin sebebi nedir?" diye sordu. Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek, ailesinin yaşadığı evin kayyımlar tarafından üçüncü şahıslara kiraya verilmek istenmesine tepki gösterdi. Cumhuriyet savcılarına ve hakimlere seslelen Akın İpek, "Kayyımlar şirket sahiplerinin evlerini kullanabilirler mi?" diye sordu.
"Sayın Cumhuriyet savcılarımız, hakimlerimiz,
Hiçbir suçu olmayan masum bir ailenin tüm varlıklarına kayyım atandı.
İpek Holding bir aile şirketi. Tüm hisseleri de aileye ait.
İpek ailesinin sahibi olduğu ve oturduğu kendi evlerini, kirası karşılığında dahi kullanmalarına izin verilmemesinin sebebi nedir?
Yürüttüğünüz soruşturmaya, ailenin sahibi olduğu evlerinin kendilerine değilde, üçüncü şahıslara kiralanmasının ne faydası var?
Kayyımlar hangi yetki, hukuki veya ahlaki gerekçe ile sahiplerinin kararına rağmen oturdukları evleri başkasına kiralama kararı alabiliyorlar?
133'e göre atanan kayyımın görevi, yetkisi ve amacı nedir?
Şirket sahiplerinin evlerini kullanabilirler mi?
Şirket sahiplerinin odalarına izinsiz girebilirler mi?
Şirket sahiplerinin yatak odalarını kamera ile kaydedebilirler mi?
Şirket sahiplerine işkence uygulayabilirler mi?
Şirket sahiplerini silah ile vurabilirler mi?
Hangi suç işlenir ise bu kadarı olmaz denebilir?
Şirket sahipleri, şirket bizim, içinde paramız da var illa kiralanacak ise kasamızdaki paramızdan ödensin diyor. Kayyım, bu talebi hangi gerekçe ile yerine getirmiyor. Aile şirketi zarar etmesin diye yapacak halleri yok."
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Yandaş medya feryad figan! 'Mahallenin danası' olmaktan şikayetçiler!2.İşte en pahalısı: Katlanabilir iPhone geliyor!3.Ünlülere uyuşturucu soruşturması: Acun Ilıcalı’nın eski eşi Şeyma Subaşı gözaltına alındı4.ABD, Türkiye'deki 'büyük depremi' biliyor mu? Uzmana göre açıklama tesadüf değil!5.Özel nihayet askeri öğrenciler ve KHK'lıları hatırladı!
6.Saran baskılara dayanamadı: Fenerbahçe 'Olağanüstü Seçimli Genel Kurul'a gidiyor7.Türkiye'nin adaletsizlik rekoru: AİHM'nin 2.420 kişi için verdiği ihlal kararı ne anlama geliyor?8.Ersoy'un etkin pişmanlık oyunu tutmadı: 'Soruşturmaya katkı sağlamadı'9.İşkencecilere AYM'den kötü haber: 'İşkence suçlarında ceza ertelenemez'10.Avrupa endişeli: Oreşnik seyir füzeleri Belarus'ta aktive edildi!

ERTUĞRUL İNCEKUL

SAFVET SENİH

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER

Yandaş medya feryad figan! 'Mahallenin danası' olm...

İşte en pahalısı: Katlanabilir iPhone geliyor!

Ünlülere uyuşturucu soruşturması: Acun Ilıcalı’nın...

ABD, Türkiye'deki 'büyük depremi' biliyor mu? Uzma...

Özel nihayet askeri öğrenciler ve KHK'lıları hatır...


