AK Partili Başkan'dan 'Yeşil' maskeli Sakaryaspor taraftarlarına destek

AK Parti Sakarya İl Başkanı Tever, 1990'lı yıllarda çok sayıda kişiyi öldüren 'Yeşil'in maskesini takan taraftarlara destek verdi, CHP'li Ayça Taşkent'i "örgüt sempatizanları"na destekle suçladı.

SHABER3.COM

AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever, Amedspor maçına, faili meçhul cinayetlerin sorumlularından "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım'ın maskesiyle giden ve haklarında soruşturma açılan Sakaryaspor taraftarlarına destek verdi.

CHP Sakarya Milletvekili Ayça Taşkent, dün konuyla ilgili olarak X hesabından "Sakaryaspor’un yeşili umudun, mücadelenin, barışın, birliğin ve beraberliğin yeşilidir. Şehrimiz, bu toprakların en kirli faili meçhul tetikçilerinin değil; “dünyayı güzellik kurtaracak” diyen Sait Faik’in şehridir. Umarım gençlerimiz yaptıkları bu yanlışın farkına varırlar" paylaşımını yapmıştı.

Taşkent'in paylaşımına yanıt veren AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever, "CHP Sakarya Milletvekili tarafından yapılan paylaşımla gözaltına alınan Sakaryaspor taraftarı asla yalnız değildir! Siyasetçiler milletimize hizmet etme noktasında rekabet siyaseti ile yarışmalıdır, husumet siyasetinin ve terör örgütü sempatizanlarının destekçisi olmamalıdır" dedi.

"Bu husustaki ayrımı iyi yapmak lazım" diyen Tever, şu ifadeleri kullandı:

"Nefret söylemi ve eylemleriyle bir yere varılamayacağını iyi bilir ve bunu daima reddederiz. Fakat taraftarlarımız bugün hedefe konulduysa, bu şahsiyetli duruşlarından, vatan ve millet sevgisindendir. Gençlerimiz, vatanseverliklerini ve Sakarya’ya olan bağlılıklarını bu şehrin takımına olan aidiyetleriyle ifade etmektedir.

Sizlerin de bu ayrımı özellikle iyi yapmanızı tavsiye ederim Ayça Hanım. Şayet bu konuda samimiyseniz; Sakarya’nın çocuklarını hedef göstermekle değil, mensubu olduğunuz partinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün konu edildiği pankartlara el konulduğunda bu duruşu göstermenizi beklerdik. Sabah başka, akşam başka konuşmakla samimi olamazsanız. Umarım bu yanlıştan bir an evvel döner, bu aziz şehrin milletvekili olduğunuzun farkına varırsınız!"
<< Önceki Haber AK Partili Başkan'dan 'Yeşil' maskeli Sakaryaspor taraftarlarına... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER