Ailesine tazminat ödenecek
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazartesi, Şubat 4 2019
Esad rejimi 2012’de Suriye’de öldürülen gazeteci Marie Colvin'in ailesine 302 milyon dolar tazminat ödemeye mahkum edildi.
Amerikan federal mahkemesi, Suriye hükümetinin 2012’de Suriye’de bir top ateşinde hayatını kaybeden gazeteci Marie Colvin’in ailesine 302 milyon dolar tazminat ödemesine karar verdi. Mahkeme Colvin’in ölümünü “kasıtlı ve hedefli cinayet” olarak tarif etti.
36 sayfalık kararda bir gazetecinin öldürülmesi “ölçüsüz ve kabul edilemez” olarak tanımlandı. Esad rejiminin mahkeme kararına nasıl cevap vereceği henüz belli değil.
Marie Colvin yaşamı boyunca hep savaş bölgesinden bildirmişti. Londra’da Sunday Times‘ta gazeteciliğe başlayan Colvin, Sri Lanka’daki iç savaşta haber peşindeyken tek gözünü kaybetti. Çeçenistan, Doğu Timör, Kosova ve Orta Doğu’daki savaşları ve çatışmaları takip eden gazeteci, Arafat ve Kaddafi gibi liderlerle pek çok söyleşi de yapmıştı. Örneğin, 1987’deki Lübnan İç Savaşı’nda Filistin mülteci kampına ilk ulaşan gazeteci Colvin oldu. Başarılı gazeteci o kargaşada kendisini vurmamaları için keskin nişancılara ‘rüşvet’ bile verdi.
Savaş muhabiri işini şöyle tanımlıyordu: “Her zaman hakkında yazdığım şeyin aşırılıkta bir insanlık hali olduğunu düşünmüşümdür, dayanılamaz olana itelenmiş, o nedenle insanlara savaşta gerçekten ne olduğunu anlatmak önemlidir.”
Marie Colvin bugün bir afet bölgesinden diğerine koşan örnek bir gazeteci ve mesleğin vicdanı olarak anılıyor.
Colvin’in hayatı 2018 yapımı A Private War adlı filme de konu olmuştu.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Kenya’da gözaltına alınan eğitimci Mustafa Güngör, günler sonra serbest bırakıldı2.Yandaş medya feryad figan! 'Mahallenin danası' olmaktan şikayetçiler!3.Mehmet Akif Ersoy'un ifadesi ortaya çıktı!4.ABD'den tedirgin eden bilgilendirme: Türkiye'de yaşayan vatandaşlarını deprem için uyardı5.İran'da sokak eylemleri büyüyor! Halk pahalılık ve enflasyondan şikayetçi
6.Flaş gelişme: Yeniden ifade vermek için adliyeye giden Ersoy itirafçı mı olacak?7.Gerilim! Suriye'de Lazkiye bölgesinde sokağa çıkma yasağı uygulanmaya başladı8.Trump, Venezuela'da uyuşturucu teknelerinin limanını vurduklarını açıkladı9.Mehmet Akif Ersoy ne anlattı? 3 Saat süren ek ifadenin ardından cezaevine gönderildi10.İşte en pahalısı: Katlanabilir iPhone geliyor!

ERTUĞRUL İNCEKUL

SAFVET SENİH

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER

Kenya’da gözaltına alınan eğitimci Mustafa Güngör,...

Yandaş medya feryad figan! 'Mahallenin danası' olm...

Mehmet Akif Ersoy'un ifadesi ortaya çıktı!

ABD'den tedirgin eden bilgilendirme: Türkiye'de ya...

İran'da sokak eylemleri büyüyor! Halk pahalılık v...


