Ahmet Özer'e kitap kapağı tasarlayan da biber salçası gönderen de tutuklandı

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Salı, Aralık 17 2024
CHP'li Ahmet Özer soruşturmasında 11 kişi 'silahlı terör örgütüne üyelik' suçlamasıyla tutuklandı. Tutuklananlar arasında Özer’e memleketinden acı biber salçası gönderen öğrencisi de var.
Gazete Duvar'dan Furkan Karabay'ın haberine göre İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, “PKK-KCK terör örgütü üyeliği” suçlamasıyla tutuklanan ve yerine kayyım atanan CHP'li Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer ile sadece telefon görüşmesi bulunduğu için gözaltına alınan 12 kişiden 11’i tutuklandı.

Başsavcılığın yürüttüğü soruşturma dosyasında PKK yöneticisi Duran Kalkan'ın "terör örgütü mensuplarına metropol belediyelerine sızdırılması talimatını" verdiği, bu talimat doğrultusunda kamuoyunda 'Kent Uzlaşısı' olarak bilinen sistemle Ahmet Özer'in Esenyurt Belediye Başkanlığı'na yerleştirildiği iddia edildi.

MECLİS TOPLANTISINDA EL KALDIRMAYAN DA TUTUKLANDI

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 6 kişinin; "PKK/KCK terör örgütünün yapılanması olarak kabul edilen Halkların Demokratik Kongresi’nde (HDK) yer aldığı", bu isimlerden birinin Akdeniz Belediye Meclisi'nin toplantısında, Belediye Başkanı Mustafa Gültak'ın, "PKK, YPG, PYD terör örgütü diyenler el kaldırsın" şeklindeki sözleri üzerine elini kaldırmadığının tespit edildiği, 5 kişinin ise "propaganda yaptığı" öne sürüldü.

4 günlük gözaltı sonrasında Çağlayan Adliyesi’ne sevk edilen 12 kişi İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu’nda ifade verdi.

'MEMLEKETTEN ACI BİBER SALÇASI GÖNDERDİM'

Gazete Duvar’ın ulaştığı ifade tutanaklarında, şüphelilere ilk olarak Ahmet Özer ile yaptıkları telefon görüşmelerinin sorulduğu görüldü. Özer ile 10 kez toplamda bin 841 saniye telefon ile görüşen M.Ç. 1997-2003 yılları arasında Süleyman Demirel Üniversitesi’nde öğrenciyken Özer’in hocası olduğunu belirtti. Üniversiteden mezun olduktan sonra Özer ile iletişiminin devam ettiğini anlatan M.Ç., memleketine döndükten sonra Özer’in kendisinden acı biber salçası sipariş ettiğini bu sebeple telefonda görüştüklerini anlattı. M.Ç., Ahmet Özer’i en son 2013-2014 yıllarında gördüğünü söyledi.

Ahmet Özer ile 4 bin 989

Bu haberler de ilginizi çekebilir