Ahmet Davutoğlu'ndan ilginç yolsuzluk çıkışı

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Çarşamba, Ocak 12 2022
Ahmet Davutoğlu: Başbakan olunca gördüm ki, bir yüzükle çıkılan yolculuk artık hesabı mümkün olmayan servetlere dönüşmüş
Ahmet Davutoğlu'ndan ilginç yolsuzluk çıkışı
Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, AKP’deki yolsuzluk, rüşvet ve nepotizmin geldiği boyutu ancak ‘başbakan’ olduktan sonra fark ettiğini söyledi. Danışmanlık yaptığı dönemde de dış işleri bakanlığı görevini yürütürken de söz konusu çarkı fark edemediğini söyleyen Davutoğlu, “Başbakan olduğumda bunları gördüm. O zaman gördüm ki, bir yüzükle başlayan yolculuk artık hesabı mümkün olmayan servetlere dönüşmüş. Her şeyi feda etmeye ayarlı 28 Şubat’ın kahramanları, hiçbir şeyi feda edemeyen maaşların, mevkilerin peşinde koşanlara dönüşmüş.” ifadelerini kullandı.

Ahmet Davutoğlu, haberler.com’un konuğu oldu. Gündeme ilişkin soruları cevaplayan Davutoğlu, siyasette ilk teklifin 1995 yılında Necmettin Erbakan’dan geldiğini ancak kabul etmediğini anlattı. Siyasetle iç içe olduğunu ancak akademik hayat tercih ettiğini söyledi. 2001 yılında Erdoğan’ın ‘birlikte parti kuralım’ teklifine de aynı karşılığı verdiğini belirten Davutoğlu, 2002 yılında parti kurulduktan sonra Abdullah Gül’ün teklifi üzerine ‘danışmanlık’ görevini kabul ettiğini anlattı.

Ahmet Davutoğlu’nun açıklamalarından bazı bölümler şöyle:

O BENİ BAKAN YAPMIŞ; ÖYLE BİRŞEY YOK!

2007 yılında Sayın Erdoğan… Hani şimdi şöyle deniyor, ‘o seni bakan yaptı vs.’ Hayır ya! Öyle bir şey yok! Benden daha iyi birini bulsa onu yapardı. Sanki biz peşinden koştuk! ‘Kimse sizi tanımıyordu’ diyorlar. Bütün dünya beni tanıyordu. Bütün dünyada, Ortadoğu’da kod adım ‘prof’tu. Bunlar emekle oluyor. Ben bu makamların peşinde koşmadım. 2007 yılında sayın Erdoğan milletvekili olmamı istedi. Müsaade istedim. Benim makamda, mevkiide gözüm yok dedim.
KAPATMA DAVASINDAN SONRA SİYASETE GİRMEYE KARAR VERDİM

Ne zaman siyasete girdim? 2008 Mart’ın da bizim asker Irak’a girmişti. Orada gergin bir durum vardı. Bu sorunları çözm

Bu haberler de ilginizi çekebilir