Ahmet Altan'ın gözaltına alınışının üzerinden üç yıl geçti...

Okuma Süresi 2 dkYayınlanma Salı, Eylül 10 2019
Ahmet Altan 10 Eylül 2016 sabahı “darbeye ilişkin subliminal mesaj vermek” suçlamasıyla gözaltına alındı.
Ahmet Altan'ın gözaltına alınışının üzerinden üç yıl geçti...
23 Eylül 2016’da tutuklanarak Silivri Cezaevi’ne gönderildi ve Yargıtay’ın hakkındaki ağırlaştırılmış müebbet cezasını bozmasına rağmen hâlâ Silivri’de tutuluyor.

Altan’ın cezaevinde yazdığı 19 denemeden oluşan kitabı “Dünyayı Bir Daha Hiç Görmeyeceğim” birçok dilde yayımlandı ve The Guardian, Le Monde, El Mundo, Corriere della Sera gibi gazetelerin eleştirmenlerince büyük övgüyle karşılandı.

Türkçede henüz basılmayan bu kitabın “Bir Cümle” başlıklı ilk denemesinde Altan, tam üç yıl önce bugün gözaltına alınışını anlatıyor.


Türkçede ilk kez BAĞIMSIZ GAZETECİLİK PLATFORMU P24'te yayımlanan yazı şöyle:

Uyandım.

Kapı çalınıyordu.

Hemen karşımdaki ışıklı elektronik saate baktım… 05:42 rakamları yanıp sönüyordu.

“Polisler’’ dedim.

Ülkedeki bütün muhalifler gibi ben de her gece, şafak vakti kapının çalınmasını bekleyerek yatıyordum.

Geleceklerini biliyordum.

Gelmişlerdi.

Polis baskını ve ardından yaşanacaklar için giysiler bile hazırlamıştım.

Beli, kendi içinden bir iple bağlanan, kemere gerek göstermeyen ketenden bol siyah bir pantalon, bilekte biten kısa siyah çoraplar, yumuşak, rahat bir spor ayakkabı, ince pamukludan bir tişört ve koyu renk bir gömlek.

“Baskın elbiselerimi” giyip kapıya gittim.

Gözetleme deliğinden baktım.

Terörle Mücadele Şubesi’nin baskınlarda giydiği, göğüslerinde büyük harflerle “TEM” yazan yele

Bu haberler de ilginizi çekebilir