Ahmet Altan'dan tutuklama değerlendirmesi

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Perşembe, Eylül 22 2016
Gözaltındaki Altan kardeşlerden serbest bırakılan Ahmet Altan adliye çıkışı açıklamalarda bulundu
Ahmet Altan'dan tutuklama değerlendirmesi
15 Temmuz darbesinden bir gün önce çıktıkları Erzincan TV’de yaptıkları konuşmalardan sonra gözaltına alınan ve 12 gün sonra tutuklamaya sevk edilen Altan kardeşlerden Prof. Dr. Mehmet Altan tutuklanırken, gazeteci ve yazar Ahmet Altan adli kontrol şartıyla serbest kaldı. 

Cemaate yönelik soruşturma kapsamında örgüte üyelik, yardım ve propaganda, hükümeti devirmeye teşebbüs iddialarıyla hâkim karşısına çıkarılan Ahmet Altan, adliye önünde yaptığı açıklamada, “Bu ülke bizim, korkmuyoruz; sonuna kadar hukuku ve demokrasiyi savunacağız.” dedi.

Kendilerine açılan soruşturma ve Mehmet Altan’ın tutuklanmasının 15 Temmuz’un gerçek faillerinin ve siyasi sorumlularının bulunmasını engelleme amacı taşıdığının altını çizen Ahmet Altan, “Mehmet Altan’ın bugün tutuklanması, 15 Temmuz ile ilgili soruşturmanın  tamamen yolundan saptırılması, ciddiyetinden uzaklaştırılması ve esas sorumlulara gidecek bir soruşturmanın önünün kesilmesidir. Bilmediğimiz bir güç, her nedense, bu darbenin nasıl olduğunun soruşturulmasını engellemek istiyor. Bize açılan bu dava, Mehmet Altan’ın bu tutuklanması, bu soruşturmanın derine ve zirveye gitmesine engellemekten başka bir amaç taşımıyor. ” ifadelerini kullandı.

Siyasi iktidarın kendilerine yönelik soruşturma ile iki mesaj verdiğini anlatan Ahmet Altan, şunları anlattı: “Bir, siyasi iktidari eleştirenlere bundan sonra darbeci diyeceğiz. Ki bu darbeyi fevkalede gayri ciddi hale getiriyor. İki, biz 15 Temmuz’u soruşturmak istemiyoruz. Çünkü biz 15 Temmuz’u soruşturduğumuzda bu işin nereye varacağından korkuyoruz. Siyasi iktidarın bize, Adliye Sarayı’nda verdiği mesaj sadece buydu. Ama buradan gidelecek bir yer yok. Buradan Türkiye iyi bir yere gitmez.”

MEHMET ALTAN’I TUTUKLAMAK  15 TEMMUZ SORUŞTURMASINI YOLUNDAN SAPTIRMAKTIR

Darbeyi ciddiye almayan;  bir tek cümle ile bir konuşmada, darbe ile ilişki kuran bir hukuk sistem

Bu haberler de ilginizi çekebilir