Ağbal'dan Albayrak'ın temsilcisine: Değerlendirmeleriniz eksik ve yanlış

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Perşembe, Ocak 28 2021
Havuz medyası yazarı, Serhat Albayrak'ın yönettiği Sabah Gazetesi Ankara temsilcisi Okan Müderrisoğlu, Merkez Bankası'nın siyasal bir çerçeveyle de hareket etmesi gerektiğini, faiz politikasının üretim ekonomisini olumsuz etkilediğini söyledi. Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal ise yanıt olarak "Sıkı para politikası iddia ettiğiniz gibi ekonomide üretim kaybına yol açmaz. Değerlendirmeleriniz eksik ve yanlış" dedi.

Berat Albayrak'la arası kötü olduğu bilinen ve Maliye Bakanlığı'nı kendisinden törenle devralmadan koltuğa oturan Naci Ağbal, Albayrak'ın kardeşinin yönettiği ve ailenin önemli medya gücünü elinde tutan Sabah gazetesi temsilcisini basın toplantısında tersledi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Naci Ağbal, yılın ilk Enflasyon Raporu'nu açıkladığı toplantıda gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

Burada Merkez Bankası'nın ekonomik çerçevenin yanında siyasal bir çerçeve ile de hareket etmesi gerektiğini söyleyen havuz medyasından Sabah gazetesi temsilcisi Okan Müderrisoğlu, Tayyip Erdoğan'ın "Yüksek faize karşıyım" şeklindeki açıklamalarını hatırlatarak "Ben şahsen sizin veya kurumsal olarak Merkez Bankası'nın yüksek faizden ne anladığını, nasıl tanımladığını, hali hazırdaki politika oranlarının yüksek olduğunu düşünüp düşünmediğini merak ediyorum" dedi.

İş dünyasının aynı zamanda yüksek faizden de şikayet ettiğini, faizdeki mevcut seviyenin özellikle reel sektörün üretken kesiminin kredi kaynaklarına erişiminde sıkıntı yarattığını söyleyen Müderrisoğlu, "Dolayısıyla biz 'Ameliyat iyi geçti ama hastayı kaybedebiliriz' durumuna düşebilir miyiz? Bu hassas dengeyi nasıl kuracaksınız. Bu yüksek faiz konusu ve bunun reel kesime yansımasını nasıl ele aldığınızı merak ediyorum?" sorusunu sordu.

Müderrisoğlu içinde bulunulan sürecin Merkez Bankası'nı haklı olarak hep riskler ve ihtiyatlı olmak üzerinden bir tanımlamaya ittiğini belirterek şunu sordu:

"Aynı zamanda biz Merkez Bankamızın Türkiye ekonomisinin kazanımları ve geleceğe de daha umutlu bakmamıza imkan verecek bazı başlıklardaki tespit ve yaklaşımlarını da daha sonraki raporlarda görebilecek miyiz? Yani riskler, sıkılaştırma, ihtiyat bu kavramlar bizi son derece dikkatli olmaya teşvik ediyor. Bize ılımlı ve fakat um

Bu haberler de ilginizi çekebilir