Afrika’ya 1 milyon ton tahıl tedariki prensipte anlaşmaya varıldı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Perşembe, Eylül 7 2023
Rusya Dışişleri Bakanlığı, Türk yetkililerle tahıl anlaşmasına alternatif olarak 1 milyon ton tahıl tedariki konusunda prensipte anlaşmaya varıldığını duyurdu.
SAMANYOLUHABER.COM- MOSKOVA
Dışişleri Bakan Yardımcısı Alexander Grushko gazetecilere verdiği demeçte "Tüm temel anlaşmalara varıldı. Yakın gelecekte tedariklere ilişkin planın tüm teknik yönlerini çözmek için tüm taraflarla çalışma temaslarına gireceğimizi umuyoruz” dedi.
RIA Novosti’nin haberine göre bundan sonraki aşamada, Rusya ve Türkiye lojistik rotaları, varış ülkeleri ve sayıları dahil olmak üzere teslimatın ayrıntılarını ve mali konuları görüşecek.
Rusya Dışişleri Bakanlığı, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Katar'ın mali desteğiyle Türkiye'ye 1 milyon ton tahılı indirimli fiyatla tedarik etme teklifinde bulunduğunu bildirdi. Tahıl, Türkiye'de işlendikten sonra ihtiyaç sahibi ülkelere gidecek.
Rus tahılının fakir ülkelere teslimatı konusu, Vladimir Putin ile Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında 4 Eylül'de Soçi'de yapılan görüşmede masaya yatırılmıştı
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hocaefendi'nin yeğeni elinde pazar poşetiyle evine giderken gözaltına alındı2.Bu kez İzmit'e İHA düştü.3.KHK'lıları ilgilendiren önemli haber: AİHM başvuru kriterlerini değiştirdi işte detaylar!4.Geceyarısı gözaltına alınan Gültekin hakkında karar verildi!5.26 şirkete operasyon! Çok sayıda gözaltı var
6.İtirafçı, Mehmet Akif Ersoy soruşturmasında Soylu'nun adını da verdi!7.Kahramanmaraş'ta yürekleri ağızlara getiren deprem!8.Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran hakkındaki suçlamalar belli oldu: 'Geliyorum' dedi9.Amerika hayali kuranlar şokta: ABD Green Card programını süresiz olarak askıya aldı!10.Gökçek mahkeme zoruyla tahliye edildi, şimdi de anahtarları vermiyor!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







