Adı Var kendi yok... AKP Din Eğitiminin de içini boşalttı...

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Cumartesi, Nisan 7 2018
Yapılan bir araştırmaya göre imanî sorulara tatmin edici cevap verilmediği için gençler deizme yöneliyor. Bu kapsamda bir araya gelen öğretmenler çözüm aradı.
Adı Var kendi yok... AKP Din Eğitiminin de içini boşalttı...

Konya’da yapılan bir araştırmaya göre, gençler giderek deizme yöneliyor; yani Allah’ın hayata müdahalesini reddetme inancını benimsiyor. Çalışmaya göre, gençler en çok Yaratıcının yeryüzündeki kötülüklere neden müdahale etmediği ve sessiz kaldığı sorusunu soruyor. Bireyi sınırlayan ve özgürlüklerini yok eden, tercih hakkı tanımayan baskıcı din anlayışı gençleri dinden uzaklaştırıyor. Din eğitiminde öğretmenin anlattığı değerleri temsil etmemesi, yani sözleri ile eylemleri birbirinden farklı olması da gençleri soğutuyor. Burada iman dersini tahkiki boyutta ders veren Risale-i Nur eserleri imdada yetişiyor. “Eğer biz ahlâk-ı İslâmiyenin ve hakaik-i imaniyenin kemalâtını ef’âlimizle izhar etsek, sair dinlerin tâbileri elbette cemaatlerle İslâmiyete girecekler” hakikatiyle imanı yaşamaya davet ediyor. Böylece sözler ve davranışlar arasında çelişki olmayacak ve doğru İslamiyet gösterilecek.

Ama ne yazık ki, din adına hareket edenler bu gidişatta rol oynuyor. Çalışmaya göre, imam hatip liselerinde, inanç tabanlı bir eğitimden ziyade, ibadet tabanlı bir din eğitimine ağırlık veriliyor ve öğretmenlerin bir bölümü, gençlerin kafalarındaki sorulara cevap verme yeterliliğinden mahrum. Öğretmeninden çekinen öğrenci, kafasındaki soruları soramıyor ve öğretmen de çoğu zaman bu boşluğun farkına varamıyor. 

Bu sorunlar neticesinde Konya İl Millî Eğitim Müdürlüğü, İKDAM Eğitim Derneği ve Uluslararası Öncü Eğitimciler Derneği ortaklaşa “Gençlik ve İnanç” konulu çalıştay düzenledi.  Sonuç bildirgesinde, öğrencilere yönelik ilginç tespitler yer aldı. Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi ve İHL Meslek Dersi öğretmenlerinden oluşan 50 öğretmenin katıldığı çalıştayın sonuç bildirgesinde özetle şunlar kaydedildi:
Hurafeler din addedilmekte

- Gençler arasında en çok sorulan itikadî sorulardan biri, kötülük meselesi çerçevesinde neden, “Allah’ın yeryüzün

Bu haberler de ilginizi çekebilir