Adana Rekabet için Strateji çalışmasının istişare toplantısı gerçekleştirildi


Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) tarafından Adana'nın kalkınması için ortak hedefler doğrultusunda hareket edilecek 'Adana Rekabet için Strateji' çalışmasının istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Adana - Rekabet İçin Strateji çalışmasında Çukurova Bölge Planı'nda belirlenen vizyon, gelişme eksenleri ve tedbirler doğrultusunda şehrin öncelikli sektörlerinin belirlenmesi, inovatif bakış açısıyla bu sektörlere yönelik strateji ve eylem planlarının oluşturulması ve güçbirliği platformları ile eylem planlarının hayata geçirilmesi planlanıyor. Çok paydaşlı bir yapıyla yürütülmesi planlanan çalışmanın Adana Valiliği himayesinde Adana Büyükşehir Belediyesi, Adana Sanayi Odası, Adana Ticaret Odası, Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü, Çukurova Üniversitesi, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ve Ticaret Borsası gibi ilin önde gelen kurumları ile ortaklaşa yürütülmesi hedefleniyor. Akademisyenler aracılığıyla yapılacak öncelik belirleme ve strateji aşamasından sonra oluşturulacak platformlarda eylem planları hazırlanacak. Eylem planlarının hayata geçirilmesi için platformlar ortak hareket edecek ve farklı kurumlar arasında koordinasyon sağlanacak.

Toplantıda konuşma yapan ÇKA Genel Sekreteri Lutfi Altunsu, bölgesel kalkınmanın unsuru olarak inovasyon, teknoloji ve bilginin ön plana çıkarıldığını söyledi. Yerel aktörlerin katılımı sağlanarak gerçekleştirilecek Adana Rekabet için Strateji çalışması ile Adana'nın ekonomik ve sosyal kalkınmasında yenilik veya inovasyonu önemli rekabet aracı olarak kullanmayı hedeflediklerini ifade eden Altunsu, "Çalışma ile özel sektörün yenlik faaliyetlerinin arttırılması, araştırma ve teknoloji geliştirme faaliyetlerinin iş dünyasının ihtiyaçlarına göre şekillendirilmesi amaçlanıyor." dedi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şerafettin Aşut ise "Çukurova bölgesinin bir değeri olan Adana'nın rekabet için strateji projesi başlatması bizi daha büyük Çukurova RIS projesine götürecek ve bölgesel yenilikçilik kavramı gerçek anlamına kavuşacaktır. Adana ve Mersin'i sanal sınırlarla ayrılmayan bir bütün olarak görüyoruz. Kaderi ortak iki büyük kentin stratejik ortak olduğunu geleceğimiz adına ortak hareket etmemiz gerektiğini görmeliyiz. Biz Mersin ve Adana oda ve borsaları olarak bunu başlattık. İşbirliklerimiz devam edecektir." dedi.

Adana Valisi Mustafa Büyük de Mersin'in desteği ile oluşturulan rekabet için strateji projesini ticaret, sanayi odaları ve üniversitelerin desteği ile uygulamaya koymak gerektiğini ifade etti. Bir ayağı Mersin'de başlamış olan projeden elde edilen tecrübelerle önce Adana sonrasında Çukurova projesi gerçekleştirilebileceğini söyleyen Büyük, ajans şemsiyesi altında valiliklerin, yerel yönetimlerin, üniversitelerin, meslek odaların işbirliğine hazır olduğu vurguladı.

Şehirlerin böyle bir çalışmaya ihtiyacı olduğuna değinen Büyük, bu çalışmayı daha da genişletip katkıyı güçlendirecek aktörleri de dahil ederek çalışmalara başlamak gerektiğini ifade etti. Büyük, "RIS Adana çalışmasından sonra iki kenti daha üst düzeyde desteklerle birleştirip Çukurova projesini oluşturabiliriz. Bunun için hali hazırda Ajans kaynakları ile projeler oluşturabiliriz veya ileri düzeyde destekler alabiliriz. Adana ve Mersin'i birleştiren bütüncül yaklaşımla herkesin izleyebileceği süreci her beraber yaşamış olacağız." dedi.

Toplantı, Adana Rekabet için Strateji çalışmasına ilişkin katılımcıların görüş ve önerilerinin alınması ile sona erdi. CİHAN
<< Önceki Haber Adana Rekabet için Strateji çalışmasının istişare... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER