Adalete ve hukuka olan güveni yıkmayın

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Cuma, Eylül 27 2024
Samanyoluhaber.com yazarlarından Numan Yılmaz Yiğit bugünkü köşesinde 'Adalete ve hukuka olan güveni yıkmayın' yazısını kaleme aldı.
Türkiye artık ‘Acaibü’ l Garaib bir Ülke’, yani ‘Acayiplik ve  Garipliklerin yaşandığı Ülke’ haline geldi. Gün geçmiyor ki insanı şaşkına çeviren bir olay yaşanmasın. Daha dün bir kız çocuğunun dramı ile sarsıldık, Narin’in. Milyonlarca insan bir an evvel küçük kızımız Narin’in katilinin bulunmasını beklerken, koca bir devlet bu masum çocuğun cinayetini örtbas etmek için uğraştı da uğraştı. Soruşturmayı sündüre sündüre, tamı tamına yirmi küsur gün geçti, hala net bir şey yok. Hadiseyi gündemden düşürmeye çalışıyorlar.

 

     Türkiye’de olay biter mi? Katiyen bitmez. Neden çünkü her şey kaos halinde. İşler rayından çıkmış durumda. Dolayısıyla olaylar, felaketler birbirini takip ediyor.

 

    Şimdi de yaşları 13 ila 17 arasında değişen 15 kız  çocuğu gözaltına alındı ve siyasi amaçlı bir davada kendi aile üyelerine karşı ifade vermeye zorlanıyorlar. Bu ilk değil elbet. Resmi rakamlara göre  2015 ve 2021 yılları arasında, Türkiye'de 15 binden fazla çocuk terörle bağlantılı suçlamalarla yargılandı. Bu ilk değil, dileriz son olur. Fakat bu zihniyete bir şey anlatmak o kadar zor ki... Konu ne olursa olsun ,büyüklerin işlerine çocukların karıştırılması, hangi törede  vardır?

 

         Gerçekten, bir nevi cinayet hükmündeki hukuksuzlukları işleyen polisinden savcısına hakimine varıncaya kadar tüm yetkililere sormak gerekiyor: Allah aşkına, siz ne yaşıyorsunuz? Bu neyin kini nefreti, bağışlayın neyin kafası?

 

Yaşanmış bunca olumsuzluklara rağmen hala aynı hataların tekrar edilmesi anlaşılır gibi değildir. Bu olumsuzluklara sebebiyet veren, bu hatalardan ders çıkarmayan, uluslararası platformlarda ülke ve insanımızı itibarını iki paralık eden bu insanların kim olduklarını merak etmiyor değil insan. Kısa bir tahmin yürütecek olursak şunları zikredebiliriz;

 

Öncelikle Emniyet, Adliye ve İstihbaratta bulunan bir kısım AKP

Bu haberler de ilginizi çekebilir