Adalet Bakanlığı Arabulucuk Daire Başkanı Hakan Öztatar, "Adliyenin büyüklüğü o toplumda kavganın, husumetin, tartışmanın büyük olduğunu gösterir. Geç gelen adalet adalet değildir. Büyük adliye yapmak inşai olarak doğrudur ama biz artık bakanlık olarak istiyoruz ki küçük adliyeler yapalım. İnsanlarımız barış ve huzur içinde olsun." dedi. Öztatar yabancıların Türkiye'nin Avrupa’nın en büyük adliyesini yapmakla övünmesine kıs kıs güldüğünü söyledi.
İşten atılan, istifa eden, patrondan alacağı olduğunu iddia eden işçiler de; işçisinden şikayetçi olan patronlar da doğrudan mahkemeye gidemeyecek. 10 bin liraya kadar olan tüm davalar, 2500 liraya kadar olan tüm icra davaları ile tüketici davalarında mahkemeye gitmeden önce ‘arabulucunun’ kapısı çalınacak. Adalet Bakanlığı, yargıdaki iş yükünü azaltmak üzere dört alanda ‘arabulucuk’ sistemini zorunlu kılmak için çalışma başlattı.
'ARABULUCUYA GİDİN'
Adalet Bakanlığı Arabulucuk Daire Başkanı Hakan Öztatar, 2013 yılı Kasım ayında başlayan ‘arabuluculuk’ sisteminin yaygınlaştırılması için çalışma yaptıklarını açıkladı. Çanakkale’de yapılan Ankara Sanayi Odası Meslek Komiteleri toplantısında patronlara ‘arabuluculuk’ sistemini anlatan ve hem zamandan kazanmak hem de masraftan kurtulmak için ‘önce mahkemeye değil, arabulucuya gidin’ çağrısı yaptı.
EN BÜYÜK ADLİYE YAPMAMIZA YABANCILAR GÜLÜYOR
Türkiye’nin Avrupa’nın en büyük adliyesini yapmakla övünürken,yabancıların buna kıs kıs güldüğünü söyleyen Öztatar, “Adliyenin büyüklüğü o toplumda kavganın, husumetin, tartışmanın büyük olduğunu gösterir. Geç gelen adalet adalet değildir. Büyük adliye yapmak inşai olarak doğrudur ama biz artık bakanlık olarak istiyoruz ki küçük adliyeler yapalım. İnsanlarımız barış ve huzur içinde olsun” dedi.