ABD'den yeni uyarı: Özellikle Beyoğlu'na gitmeyin
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazartesi, Ocak 30 2023
ABD Büyükelçiliği resmi Twitter hesabı üzerinden bir açıklama yaparak İstanbul'da olası bir saldırı uyarısında bulundu. Dört gün önce de benzer bir uyarıda bulunan ABD'li yetkililer Amerikan vatandaşlarını uyardı.
Türkiye ile Batı ülkeleri arasındaki “seyahat uyarısı gerilimi” tırmanıyor… Geçen hafta ABD, Almanya, Fransa ve İtalya’nın Ankara’daki büyükelçilikleri vatandaşlarına uyarıda bulunarak İstanbul’da olası bir saldırı meydana gelebileceğini duyurmuştu.
Buna misilleme olarak ise Ankara, Cumartesi günü dışişleri bakanlığı aracılığıyla Türk vatandaşlarına uyarmış ve ABD ve Avrupa’ya gideceklerin dikkatli olmasını istemişti.
Bugün, ABD’nin Ankara Büyükelçiliği bir uyarı daha yaptı. Kurumun resmi Twitter hesabından da paylaşılan açıklamada, Türkiye’deki ABD’lilerin dikkatli olması istendi. İsveç ve Danimarka’yla yaşanan Kuran’ı Kerim yakma skandalı sonrasında İstanbul’daki kilise, sinagog ve diplomatik temsilciliklere saldırı gerçekleşebileceği iddia edildi.
Son dört gün içinde ikinci kez yapılan uyarıda, “Teröristlerden karşı saldırı gelebilir” denilirken “özellikle batılıların” sık ziyaret ettiği Beyoğlu, Galata, Taksim ve İstiklal’e dikkat çekildi. Açıklamada Türk yetkililerin soruşturmayı sürdürdüğü de belirtildi.
– Batılıların yoğun olarak gittiği yerlerde tetikte olun.
– Kalabalığa karışmayın.
– Dikkat çekmeyin.
– Etrafınızda olanları takip edin.
– Yerel medyayı takip edin.
– İnternet sitemizdeki uyarılar bölümüne bakın.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Almanya kara kara düşünüyor: 120 bin kamyon/TIR şoförü açığı var!2.Erden Timur tutuklandı!3.Kenya’da gözaltına alınan eğitimci Mustafa Güngör, günler sonra serbest bırakıldı4.Türk askeri Gazze'ye gidecek mi? Trump: Netanyahu ile Türkiye’yi görüşeceğiz5.Erden Timur için tutuklama talebi
6.ABD'den tedirgin eden bilgilendirme: Türkiye'de yaşayan vatandaşlarını deprem için uyardı7.Trump'tan F-35 mesajı: 'Türkiye'ye satabiliriz'8.CHP 38. Olağan Kurultayı ile İstanbul İl Kongresi için mahkemeden yeni karar9.Flaş gelişme: Yeniden ifade vermek için adliyeye giden Ersoy itirafçı mı olacak?10.İran'da sokak eylemleri büyüyor! Halk pahalılık ve enflasyondan şikayetçi

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN








