ABD'den yaptırım açıklaması:Türkiye düzlüğe çıkmadı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cuma, Eylül 13 2019
ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin'in Türkiye’ye S-400 füze alımı konusunda yaptırımları incelediklerini söylemesinin ardından bir açıklama da ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Clark Cooper'dan geldi. Cooper da Mnuchin'i destekleyerek, "Türkiye'ye uygulanacak her türlü yaptırım konusunu hâlâ değerlendirdiklerini" söyledi.
ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Clark Cooper, Rusya’dan S-400 hava savunma sistemleri alımı nedeniyle Türkiye’ye uygulanacak her türlü yaptırım konusunu hâlâ değerlendirdiklerini söyledi. ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin’in birkaç gün önce Türkiye’ye uygulanacak yaptırımlar konusunu düşündükleri söylemesinin ardından Cooper’ın gazetecilere yaptığı açıklamalar dikkat çekti.
‘DURUMA GÖRE TAKVİMİ YOK’
Türkiye ile Rusya arasındaki S-400 anlaşmasına karşılık vermek bağlamında tüm eylem seçeneklerinin değerlendirildiğinden söz eden Cooper, “Bunların hepsi belli şartlara bağlı ve bir takvimi yok. ABD’deki yasamanın yaptırımlarla ilgili oluşturduğu bir çizelge yok” diye ekledi.
‘TÜRKİYE HENÜZ DÜZLÜĞE ÇIKMADI’
Türkiye için “Yaptırım dayatılması konusunda henüz düzlüğe çıkmadılar. Bu mesele, hâlâ oyuna dahil” ifadesini kullanan Siyasi-Askeri İşlerden Sorumlu Bakan Yardımcısı, şu vurguyu yaptı: “ABD’nin kendisine yakın düzeydeki bir hasmından askeri donanım alıp almamak gerektiğini Washington’ın diğer ortaklarına göstermek bakımından Türkiye ilginç bir vaka.”
‘ANKARA İLE ASKERİ İŞBİRLİĞİNE DEVAM’
Cooper, S-400 münakaşasına rağmen Ankara ile askeri işbirliğinin güçlü devam ettiğini kaydetti.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Buğra Gökce trajik Mehmet Akif Ersoy karşılaşmasını anlattı: 'Ağlamaya başladı hepimiz etkilendik'2.Trump'tan kritik açıklama: "Golan Tepeleri'ni İsrail'e verdim"3.Muharrem Sarıkaya işten atıldı!: Kameramanı tokatlamıştı!4.Almanya işsizlik yardımını zorlaştırıyor5.Tutuklandı: Ela Rümeysa Cebeci ifadesinden sonra nezarete alındı!
6.Savaşa hazırlanıyor: Almanya 50 milyar avroluk dev bütçe onayı7.Zelenskiy'den endişelendiren savaş açıklaması...8.'Soruşturmada 100'e yakın isim var': Kimlerin başı yanacak?9.Seçimin ayak sesleri: YSK Başkanı'nından saraya sürpriz ziyaret10.AB'ye ilticada 'Ruanda modeli': Sığınmacılar Mısır, Fas ve Tunus gibi ülkelere gönderilecek

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Buğra Gökce trajik Mehmet Akif Ersoy karşılaşmasın...

Trump'tan kritik açıklama: "Golan Tepeleri'ni İsra...

Muharrem Sarıkaya işten atıldı!: Kameramanı tokatl...

Almanya işsizlik yardımını zorlaştırıyor

Tutuklandı: Ela Rümeysa Cebeci ifadesinden sonra n...


